ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Mε τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Κουίκ στην περιοχή, για καταγραφή των τοπικών προβλημάτων.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αδαμόπουλος ενημέρωσε για τα καίρια θέματα που απασχολούν την περιοχή, τονίζοντας ιδιαίτερα μεταξύ άλλων:
- Την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπου δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση από το υπουργείο οικονομικών και την ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων
- Το φράγμα του Νεστορίου και την αναγκαιότητα συνέχισης και ολοκλήρωσής του.
-Την Αρχιτεκτονική Σχολή, η οποία αποτελεί και δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής να αγωνιστεί να έρθει στην Καστοριά.
- Τις υποδομές του αεροδρομίου «Αριστοτέλης» και το χρόνιο ζήτημα που εκκρεμεί με τις βίζες κυρίως από Ρωσία και Ουκρανία, όπου θα συμβάλει στην εξωστρέφεια της περιοχής και τη στήριξη του κλάδου της γουνοποιίας.
- Την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν από τον ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.
- Θέματα χειμερινού τουρισμού για την περιοχή.
Ο κ. Κουίκ άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που του τέθηκαν και ζήτησε ξεχωριστή εισήγηση για κάθε ένα απ’ αυτά, προκειμένου να τα προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία και να παρακολουθεί ο ίδιος την πορεία εξέλιξής τους.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ θα παραμείνει στην Καστοριά και την Κυριακή 18 Οκτώβρη, όπου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό του Παύλου Μελά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)