Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΑ ΜΑΣΤΟΥ‏

Ο μήνας Οκτώβρης είναι παγκόσμια αφιερωμένος στην υγεία του μαστού και συνοδεύεται από πλήθος εκδηλώσεων , με σκοπό την αφύπνιση των γυναικών για τη σπουδαιότητα της πρόληψης.Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή » που είναι ο μοναδικός Σύλλογος Καρκινοπαθών στην Π.Ε. Φλώρινας , συμμετέχει ενεργά και πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, το 3ικαστικό εργαστήρι της σχολής καλών Τεχνών Φλώρινας και την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου, της ΔΗΚΕΑ και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, τις παρακάτω δράσεις το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
19:00μμ Παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου:
- Εγκαίνια έκθεσης των 30 καλλιτεχνών του 3εικαστικού εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με εκθέματα εμπνευσμένα από την νόσο (υπεύθυνος Κοντοσφύρης Χάρης)
- Περί Ανθρωπίνων – περφόρμανς του Δημήτρη Ανδρεοσόπουλου, ο οποίος με αφορμή την νόσο και τον δυνητικό ξεριζωμό/αποκοπή ενός σημείου του σώματος μας - στη προκειμένη περίπτωση τον μαστό της Γυναίκας- σχολιάζει και επεκτείνει αυτές τις συνθήκες και έννοιες με έναν πιο μεταφορικό τρόπο. Με ιδεολογικό πυρήνα, την καθολικότητα του ανθρώπου και τον ψυχισμό/ανάγκες/δικαιώματα του πέραν διακρίσεων σε οποιοδήποτε επίπεδο, καθώς και την υποστήριξη που οφείλουμε να παρέχουμε πρώτα στον εαυτό μας και μετά στον συνάνθρωπο μας. "Χορεύοντας" ανάμεσα σε όρια οροσηματικά και παράλληλα ασήμαντα, προσεγγίζοντας την βαθύτερη φύση του, τι εστι να είσαι άνθρωπος. Σχολιάζοντας ένα σημείο μα αγγίζοντας όλες τις πτυχές περί Ανθρωπίνων συνθηκών, εσωτερικών και εξωτερικών.
- Παρουσίαση της φωτογραφικής δράσης του Θεάτρου Τέχνης, το οποίο προέβη σε φωτογραφική δράση κατά την οποία καταγράφηκαν γυμνόστηθοι άνθρωποι στην πλατεία Βικτωρίας.
- Τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου θα διανέμουν ΔΩΡΕΑΝ έντυπο ενημερωτικό υλικό, ροζ κορδελακια και κάρτες –ημερολόγιο με σύνθημα «Εσύ πότε έχεις ραντεβού με την πρόληψη»
- 20:30μμ θα πραγματοποιηθεί συμβολικός φωτισμός του σχολείου σε ροζ αποχρώσεις, στέλνοντας το πανανθρώπινο μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.
21:00μμ Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου:
- Πραγματοποίηση συναυλίας. Η ερμηνεύτρια Ρινιώ Κουρδάκη και ο πιανίστας Μπιλιλής Θανάσης μέσα από το σπουδαίο έργο του Μάνου Χατζηδάκη στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.
- Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα και κρασί της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.