ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΡΥΧΑ ΑΧΛΑΔΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρέστη ο πρόεδρος της ΔΕΗ κος Παναγιωτάκης. ο Βουλευτής Κ.Σέλτσας τον ρώτησε για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τα ορυχεία της Αχλάδας, καθώς το ζήτημα αφορά αρκετούς συμπολίτες μας που εργάζονται εκεί.

''Κ.Σέλτσας: Επειδή είναι ζωντανή η συνεδρίαση μας και μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα και έλαβα πέντε τηλεφωνήματα και εκφράζουν μια αγωνία ο «ΑΗΣ μελίτης» και για τα ορυχεία Αχλάδας, πείτε μας, σας παρακαλώ, αν ο ΑΚΤΩΡΑΣ πράγματι μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από την κοινοπραξία, δηλαδή, από τα ορυχεία της Αχλάδας. Ειλικρινά δέχτηκα πέντε τηλεφωνήματα την ώρα που κουβεντιάζαμε αυτό το θέμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλω μια απάντηση, για να ενημερωθούν οι κάτοικοι που έχουν πολύ μεγάλη αγωνία, γιατί είναι ήδη σε επίταξη. Είναι σε ανεργία γύρω στα 200 άτομα και το κοινωνικό πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο.
Μ.Παναγιωτάκης: Με τα ορυχεία της Αχλάδας, εκείνους που εκμεταλλεύονται τα ορυχεία της Αχλάδας, βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για να προσδιορίσουμε το μέλλον της εξορυκτικής δραστηριότητας στην Αχλάδα. Στα πλαίσια αυτής της διαπραγμάτευσης, βέβαια, κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιούν τα μέσα που νομίζουν. Η ΔΕΗ πηγαίνει τελείως με καθαρούς όρους ως τέτοια επιχείρηση που είναι. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι σωστά. Εξαντλούμε κάθε περιθώριο, εκείνο που έχουμε συμφωνήσει με τον ΑΚΤΩΡΑ όμως, μπορώ να σας πω πως είναι, θα δούμε τα παρόντα προβλήματα σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό που θα γίνει την ερχόμενη δεκαετία.

Πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να βρούμε μια λύση, αλλά γενικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές παρεμβάσεις από ορισμένες πλευρές, διότι όταν γίνεται διαπραγμάτευση μιας επιχείρησης σαν τη ΔΕΗ με ένα ιδιώτη, και μάλιστα όχι και τόσο μικρό, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, όχι σωστά. Λοιπόν, με όλη την κοινωνική ευαισθησία και ειδικότερα προς την περιοχή, πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί οριστικά πια, γιατί ξέρετε τι έχει γίνει με τα ορυχεία της Αχλάδας.''

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ