Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας ενημερώνει όλους τους βοοτρόφους ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στη γειτονική FYROM, ορίζεται στην περιοχή μας, Ζώνη αυξημένης επιτήρησης με πλάτος 15χλμ κατά μήκος των συνόρων με τη FYROM. Στη ζώνη αυτή υπάγονται οι εκτροφές βοοειδών που βρίσκονται στις εξής κοινότητες: ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΕΣ, ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΕΣ, ΠΡΩΤΗ , ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ, ΚΡΑΤΕΡΟ, ΠΑΡΟΡΙ, ΑΚΡΙΤΑΣ, ΑΛΩΝΑ, ΕΘΝΙΚΟ, ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ, ΜΕΣΟΝΗΣΙ, ΑΜΜΟΧΩΡΙ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΠΕΡΑΣΜΑ, ΚΟΛΧΙΚΗ, ΑΓ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΕΣ, ΣΚΟΠΟΣ, ΑΧΛΑΔΑ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ, ΜΕΛΙΤΗ, ΣΙΤΑΡΙΑ, ΛΟΦΟΙ, ΒΕΥΗ, ΚΕΛΛΗ, ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ, Ν. ΚΑΥΚΑΣΟΣ, ΜΕΣΟΧΩΡΙ, ΜΕΣΟΚΑΜΠΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ, ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ, ΝΙΚΗ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ, ΙΤΕΑ, ΚΛΕΙΔΙ, ΠΕΤΡΕΣ, ΠΙΣΟΔΕΡΙ, ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΛΑΙΜΟΣ, ΟΞΥΑ, ΚΑΡΥΕΣ, ΜΙΚΡΟΛΙΜΝΗ, ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ, ΠΥΛΗ, ΛΕΥΚΩΝΑΣ και ΠΛΑΤΥ. Στη ζώνη αυτή οι κτηνοτρόφοι, πέραν των όσων ισχύουν με βάση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (όπως περιορισμός στο ελάχιστο των μετακινήσεων βοοειδών, υποχρεωτική χρήση εντομοαπωθητικών στην εκτροφή και στα ζώα, σφαγή στο πλησιέστερο κατά το δυνατόν σφαγείο, κ.α.) καλούνται να:
-- Ενημερώνουν τακτικά το μητρώο τους για τυχόν μεταβολές του ζωικού τους κεφαλαίου και να τις γνωστοποιούν στα αντίστοιχα Κτηνιατρικά Γραφεία
-- Επιθεωρούν τακτικότατα τα ζώα τους (συστήνεται η ψηλάφηση του δέρματος κατά μήκος του σώματος των ζώων για την ανεύρεση οζιδίων)
-- Ενημερώνουν άμεσα τις κτηνιατρικές αρχές για οποιαδήποτε υποψία τους σχετικά με το νόσημα
Υπενθυμίζουμε ότι η Οζώδης Δερματίτιδα είναι ασθένεια που μεταδίδεται με αρθρόποδα (μύγες , κουνούπια) , είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης και σε περίπτωση εμφάνισής της θανατώνονται όλα τα ζώα της εκτροφής και επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα σε όλο το Νομό.
Η συνέπειά σας στην εφαρμογή των μέτρων και η προφύλαξη των εκτροφών σας, αποτελεί τον κύριο παράγοντα αποτροπής εισαγωγής του νοσήματος στην περιοχή μας και είναι ευθύνη όλων μας.
Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στα Κτηνιατρικά Γραφεία και στα τηλέφωνα:
Κτηνιατρικό Γραφείο Φλώρινας: τηλ. 23850 - 44428
Κτηνιατρικό Γραφείο Παπαγιάννη: τηλ 23850 - 41144
Κτηνιατρικό Γραφείο Μελίτης : τηλ 23850 – 41144
Κτηνιατρικό Γραφείο Αμυνταίου : τηλ 23860 - 22248
Κτηνιατρικό Γραφείο Λευκώνα : τηλ 23850 - 46085 ή 54558.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.