Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

«Να λελεύω σε πατρίδα, καμιάν και ανασπάλω σε …Δεν υπάρχει λαός χωρίς ιστορία, δεν υπάρχει ιστορία χωρίς γεγονότα και δεν υπάρχουν γεγονότα χωρίς ανθρώπους. Τι σχέση έχει η ιστορία με την λησμοσύνη; Έννοιες αντίθετες και όμως κάποιοι «φωτισμένοι» προσπαθούν να τις συμφιλιώσουν, διαστρέφοντας ουσιαστικά την γλώσσα. Η ιστορία δεν είναι ένα χαρτί, που κάποιος παίρνει μια γόμμα και σβήνει τα γεγονότα. Είναι καταγεγραμμένη στην μνήμη του κάθε λαού, στις παραδόσεις του ,ακόμα και στην γλώσσα του».
97 χρόνια μετά κι όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
Κάθε άλλο. Θυμόμαστε, θρηνούμε, μνημονεύουμε, τιμούμε και ζητάμε ιστορική και ηθική δικαίωση για τα, κατά φρικτό τρόπο, 353.000 δολοφονηθέντα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 19 Μαΐου. Ημέρα θύμησης, θρήνου, ευλάβειας και περισυλλογής, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας, Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μέχρι και την ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, συμμετέχει με τα στελέχη του στις επετειακές εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό, αποτίνοντας το δικό του φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)