Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: Επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά» για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, στην περιοχή της Φλώρινας και μόνο, από όλη τη Δυτική Μακεδονία συνέβη ένα έγκλημα σε βάρος της παιδείας και του τόπου. Ένα ολόκληρο τμήμα, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών με 800 φοιτητές και 20 μέλη ΔΕΠ μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα αυτό το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και μόχθο αποτελούσε την προμετωπίδα για την πνευματική και πολιτιστική συνεργασία με τα όμορα κράτη Αλβανίας καιFYROM. Δεν μπορεί να μεταφέρεται ένα Τμήμα από την ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας, απ’ όπου θα μπορούσε να προσφέρει τα πάντα για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, για να ικανοποιήσει συντεχνιακά συμφέροντα (ήτοι την επιθυμία των καθηγητών να μετατεθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι γνωστό πως χάρη στη Φλώρινα βρήκαν δουλειά).Κύριε υπουργέ, αίτημα όλων των κατοίκων της Φλώρινας είναι η αποκατάσταση της αδικίας και η επάνοδος του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα για να συνεχίσει το πνευματικό και πολιτιστικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκε. Επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν καθορίζουν την γενικότερη πορεία της εκπαίδευσης και της παιδείας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε θα επιστρέψει το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών από τη Θεσσαλονίκη στη Φλώρινα όπου είναι και ο φυσικός εκπαιδευτικός του χώρος για να επιτελέσει και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, ήτοι να συμβάλλει στην πνευματική και πολιτιστική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.