ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Σε μεγάλο διεθνές τουρνουά, που αφορά παμπαίδες και παγκορασίδες, θα έχει αγωνιστική παρουσία η Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου η Γαλλία διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το Euro Mini Table Tennis Championships, αγώνες με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως μαρτυρά ο τίτλος τους και από τη χώρα μας δήλωσαν συμμετοχή 5 αθλητές κι αθλήτριες. Tα τέσσερα από αυτά τα παιδιά μάλιστα, προέρχονται από τη Φλώρινα κι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία. Στο ετήσιο event λοιπόν, πρόκειται ν’ αγωνιστούν η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού παγκορασίδων (μαζί με την Παπαδημητρίου ως αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά) Χρυσή Φωτιάδου, που φέτος θα παίξει στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας, η Δέσποινα Άμπα, επίσης του Ο.Ε.Α. Φλώρινας, καθώς και τα αδέρφια Ζαχαρίας και Ιωσήφ Ελσάμι από τις Σάρισες Φλώρινας (μητρικό σωματείο του Ο.Ε.Α.). Το τουρνουά διεξάγεται στο Σίλτιγχαϊμ (στην Αλσατία, κοντά στο Στρασβούργο) και περιλαμβάνει μόνο το απλό σε δύο διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα. Γεννηθέντες και γεννηθείσες το 2004 στο ένα, παιδιά γεννημένα από το 2005 και μετά στο άλλο.
Η Παπαδημητρίου και η Φωτιάδου είναι 12 ετών και θα πάρουν μέρος στην πρώτη κατηγορία, ενώ στη δεύτερη πηγαίνουν η 10χρονη Άμπα, όπως επίσης ο Ιωσήφ και ο Ζαχαρίας Ελσάμι, που έχουν γεννηθεί το 2005 και το 2007 αντίστοιχα. Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Το όριο είναι μέχρι 128 παιδιά σε κάθε κατηγορία αγοριών και μέχρι 96 στα κορίτσια. Στο σύνολο φέτος θα μετάσχουν περίπου 400 αθλητές από 30 χώρες.
Με τους Έλληνες αθλητές θα πάνε στους αγώνες δύο προπονητές, η Λάουρα Νικουλάε και ο Ρουμάνος τεχνικός του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντοάικα.
(Πηγή: Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)