ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, παραχώρησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Μπίρος έκανε συνοπτικό απολογισμό των πρόσφατων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Π.Ε. Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε:
- Στη δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών για την έγκριση της μελέτης της νέας χάραξης του κάθετου άξονα Φλώρινας - Πτολεμαΐδας (παράκαμψη ορυχείου Βεύης) ύψους 800.000 ευρώ.
- Στο αρδευτικό του φράγματος Τριανταφυλλιάς. Μετά από τις τελευταίες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο διαπιστώθηκε ολιγωρία ως προς τα απαιτούμενα κονδύλια και αποφασίστηκε η διάθεση ιδίων πόρων της Π.Ε. Φλώρινας για την ολοκλήρωση των αναδασμών, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των εμπλεκόμενων Τοπικών Κοινοτήτων, αρχής γενομένης από Αμμοχώρι, Σιταριά και Πέρασμα.
- Στις ασφαλτοστρώσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας. Πιο συγκεκριμένα, στον πρώην Δήμο Περάσματος (από Σκοπιά έως Υδρούσα, από Τροπαιούχο έως Πέρασμα και από Πέρασμα έως Μακρίνες), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Βιτσίου, στον Δήμο Αμυνταίου (από κεραμοποιΐα Αμυνταίου έως Πεδινό) και στον Δήμο Πρεσπών. Ως προς τον Δήμο Πρεσπών έχει γίνει δημοπρασία και έχει αναδειχτεί μειοδότης για επιπρόσθετο έργο ύψους 200.000 ευρώ. Το σύνολο των έργων που προγραμματίζονται κατά την επόμενη περίοδο ανέρχονται στο ύψος των 3.5 εκ. ευρώ.
- Στις εργασίες καθαρισμού των ποταμών σε όλο τον Νομό (έργο ύψους 600.000 ευρώ). Αυτήν τη στιγμή γίνονται εργασίες στον Γεροπόταμο (από Αχλάδα έως Παπαγιάννη) ενώ προγραμματίζονται παρεμβάσεις στις Τ.Κ. Σιταριάς, Αμμοχωρίου, Μαρίνας και γενικότερα όπου υπάρχουν προβλήματα. Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες καθαρισμού του ποταμού Σακουλέβα.
- Στις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ένταξη του σχεδιασμού για το ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου. Ασκούνται έντονες πιέσεις από όλες τις πλευρές για νομοθετική ρύθμιση μετά την ολοκλήρωση της οποίας υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας για τη συμπλήρωση της αρχικής μελέτης και την ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
- Στην πορεία των εργασιών του κτιρίου της Αγ. Όλγας.
Ως προς τη σύσκεψη με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Μπίρος ανέφερε ότι βασικός στόχος ήταν να δοθεί από όλους τους φορείς το στίγμα της ενότητας ως προς την άρση του ασφυκτικού πλαισίου που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα της ενέργειας. Αφού περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τα διάρκεια της συνάντησης. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν μέτρα για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της αλλαγής του ενεργειακού τοπίου, ζητήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη, η καθοριστική συμβολή της Δ. Μακεδονίας στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει ή αναμένεται να εμφανιστούν στο μέλλον, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων στα πλαίσια της συνολικότερης ενεργειακής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ