ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φλώρινας κ.Αδάμου συνομιλεί με το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Σέλτσα για την τηλεθέρμανση, τα ενεργειακά και άλλα χρόνια ζητήματα του τόπου. Αφορμή είναι η κατηγορία του Βουλευτή ΝΔ κ.Αντωνιάδη απέναντι στον Υπουργό κ.Σκουρλέτη, ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και συγκαλύπτει τον εργολάβο.
Ο κ.Σέλτσας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εύκολη απάντηση στο ερώτημα ''ποιος φταίει”, είναι πάντα ''κάποιος άλλος''. Ο βουλευτής διευκρινίζει ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ και αντιπαραθέτει την αντίστοιχη περίπτωση της ΔΕΤΕΠΑ στο Αμύνταιο, όπου το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 95%, ενώ εντάχθηκε την ίδια ακριβώς περίοδο με τη Φλώρινα, όπου το ζήτημα χρονίζει. Συνεπώς οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε εκείνους, οι οποίοι επί 15 χρόνια δεν φρόντισαν να απαλλαγούν από τον εργολάβο που ετεροχρονισμένα διαπιστώνουν ότι δεν εκτελεί το έργο που πρέπει. Ούτε οι τοπικές, ούτε οι κρατικές αρχές ήταν ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια της κωλυσιεργίας. Ο Υπουργός ανταποκρίνεται σε αιτήματα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από τους αρμόδιους αίτημα. Μάλιστα ο ίδιος ο κ.Σέλτσας το Μάιο του 2015 φρόντισε για την εκταμίευση του πρώτου εκατομμυρίου για το έργο που λίμναζε στα ταμεία του ΕΣΠΑ και έκτοτε αυτή η προσπάθεια δε συνεχίστηκε από κανέναν από τους τοπικούς φορείς. Στις αιτιάσεις περί capital controls, ο κ.Σέλτσας επαναφέρει το αντιπαράδειγμα του Αμυνταίου, που με το ίδιο καθεστώς χρηματοδότησης, ολοκλήρωσε το έργο εν αντιθέσει με τη Φλώρινα.
Συνοψίζοντας την τοποθέτησή του για το θέμα της τηλεθέρμανσης ο κ.Σέλτσας αναφέρει ότι το έργο θα υλοποιηθεί, θέλουν δε θέλουν κάποιοι, καθόσον έχει εγγραφεί στα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του κ.Αντωνιάδη ως βουλευτικό ατόπημα, καθώς οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εχουν δείξει αδιαμφισβήτητη ακεραιότητα και υπενθυμίζει στον κ.Αντωνιάδη ότι παρόμοιες κατηγορίες είχε εκτοξεύσει και εναντίον του κ.Παναγιωτάκη της ΔΕΗ και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει.
Σε άλλα θέματα, ο κ.Σέλτσας αναφέρει ότι καθυστέρηση υπάρχει και σε θέματα όπως το Κολυμβητήριο της Φλώρινας με το θολό ιδιοκτησιακό, αλλά και το Πανεπιστήμιο με ένα χώρο χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο αγρίων ζώων εδώ και χρόνια και οι τοπικοί φορείς δεν έχουν κάνει κάτι. Ειδικά για το κολυμβητήριο αναφέρει ότι ενήργησε μαζί με το δήμαρχο, ώστε να περάσει το μισό οικόπεδο από το Υπ.Γεωργίας στη ΓΓΑ και από εκεί στους περιφερειακούς φορείς, αλλά ότι χρειάζεται ενεργοποίηση και από τους υπόλοιπους, ώστε να προχωράνε τα έργα και όχι μόνο ανέξοδη κριτική.

Τέλος για τα ενεργειακά προκρίνει την πρόταση του κ.Παναγιωτάκη για συνεκμετάλλευση ως τη μόνη βιώσιμη αυτή τη στιγμή. Επισημαίνει επίσης τη σημασία της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και των μετεγκαταστάσεων οικισμών. Χαρακτηριστική η φράση του : ''Αν δε λυθεί το θέμα της Αχλάδας, καλύτερα να μην ξεκινήσει τίποτα.''

Σέλτσας Κωνσταντίνος



Βουλευτής Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ