Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Η μόνη βιώσιμη λύση στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου η συμφωνία ΔΕΗ -CMEC"

Στη τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Επιχείρησης παρευρέθηκε την Τετάρτη 14/09/2016, ο βουλευτής Φλώρινας κ.Σέλτσας Κωνσταντίνος.Το μνημόνιο αφορά την κατασκευή της 2ης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη). Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί σήμερα, τη μόνη βιώσιμη λύση στο θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου του τόπου μας. Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η εγρήγορση από όλους, ώστε να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Επίσης κρίσιμο είναι, να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης των οικισμών, όπως η Αχλάδα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, συμβάλλοντας όσο μπορούμε, καθώς τα ενεργειακά ζητήματα είναι από τα πιο κομβικά στην περιοχή μας και αποτελούν για μένα προσωπική προτεραιότητα.
Κων/νος Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)