ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Με αφορμή τον εορτασμότης Ιστορικής Επετείου της 6ης Νοεμβρίου 1912, σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ» , το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ»
Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα« ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ» ακολουθεί την ροή των γεγονότων από την επανάσταση του 1878 στην Δυτική Μακεδονία, μέχρι την είσοδο και την οριστική απελευθέρωση της πόλης του Αμυνταίου από τα Ελληνικά στρατεύματα τον Νοέμβρη του 1912. Τα επαναστατικά κινήματα, ο Μακεδονικός Αγώνας, η πορεία το Ελληνικού στρατού καθώς και το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στην ήττα της 5ης μεραρχίας στην μάχη του Σόροβιτς, αποτελούν το κύριο θέμα που πραγματεύεται η ταινία. Πολύτιμοι συνεργάτες που μελέτησαν εξειδικευμένα την τοπική ιστορία, ντοκουμέντα, ιστοριογραφία , κινηματογραφικά και φωτογραφικά αρχεία του Πολεμικού μουσείου Αθηνών, οι εφημερίδες και τα τηλεγραφήματα των πολεμικών ανταποκριτών της εποχής , συνθέτουν τον «καμβά» του έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)