Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "LIFE AMYBEAR- Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio»

Στις 25 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου «LIFE AMYBEAR - Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίους πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος «LIFE» και ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Οκτωβρίου 2016. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Επικεφαλής Δικαιούχο, LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δικαιούχους του έργου, το Δήμο Αμυνταίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».
Στην εναρκτήρια συνάντηση, η οποία είχε τεχνικό-διαχειριστικό χαρακτήρα και αφορούσε τους δικαιούχους του έργου, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση της εγκριθείσας πρότασης «LIFE AMYBEAR», ενώ χαιρέτησε και παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κος Βασίλειος Μιχελάκης.Το έργο LIFE AMYBEAR πραγματεύεται την καταγεγραμμένη αύξηση των περιπτώσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου και του Δήμου Φλώρινας. Η «αλληλεπίδραση» αυτή δημιουργεί προβλήματα που είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, όπως οι ζημιές στην αγροτική οικονομία (κτηνοτροφία, μελισσοκομία, καλλιέργειες), αλλά και άλλα που έχουν. Το LIFE AMYBEAR θα έχει διάρκεια 46 μήνες, έως και τον Ιούλιο του 2020, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.521.156,00 ευρώ που προέρχεται από Ευρωπαϊκή Συγχρηματοδότηση (1.140.116,00 ευρώ) και ιδίους πόρους.Οι Δικαιούχοι του έργου ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Δεκέμβριο, όπου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή παρέμβασης στο Δήμο Αμυνταίου, και όπου θα δοθεί έμφαση σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες υλοποίησης των δράσεων του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.