ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡ.8047/8-9-2016 ΚΑΙ ΑΚΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ‹‹ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ››,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 184/Αʼ/30-12-2016 και κυρώθηκε με το Ν.4366/2016 ‹‹Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΠΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ και κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31-12-2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως της 31-12-2015, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης ››.Με την προαναφερόμενη διάταξη προβλέπεται η παράταση των εν λόγω συμβάσεων και δεν πρόκειται για νέα πρόσληψη για την οποία απαιτείται η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, μέσω της οποίας παρακολουθείται ο αριθμός των προσλήψεων προσωπικού και έτσι δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση εκ μέρους της Υπηρεσίας μας του αριθμού των συμβάσεων που παρατείνονται ή του αριθμού αυτών που είχαν δικαιωθεί με πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις κ.λ.π. .
Για την εφαρμογή και παρακολούθηση υλοποίησης των ως άνω διατάξεων ο εκάστοτε φορέας προβαίνει μονομερώς στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες και φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την ορθή εφαρμογή τους. Η ανωτέρω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζει θέματα παρατάσεων συμβάσεων προσωπικού που απασχολείται στον τομέα της καθαριότητας και ως τούτου το ΑΣΕΠ κατά το στάδιο της πρόσληψης του ως άνω προσωπικού έχει προβεί στον απαιτούμενο έλεγχο της τήρησης των διαδικασιών πρόσληψης. Επισημαίνεται ότι τα θεσπιζόμενα κριτήρια πρόσληψης, όσο και ο προβλεπόμενος έλεγχος νομιμότητας που διενεργείται από τον ΑΣΕΠ, διασφαλίζουν την αξιοκρατία, αντικειμενικότητα και διαφάνεια για την είσοδο στη δημόσια διοίκηση, ιδίως μετά τις τροποποιήσεις που θεσπίστηκαν με τις διατάξεις του Ν.3812/2009. Για τα θέματα που θίγονται στα αρ. 1, 4, 5, 6 και 7 ερωτήματα αρμόδιοι είναι οι οικείοι φορείς.Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω προσωπικό, του οποίου παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας, είναι ορισμένου χρόνου. Συνεπώς, είναι προφανές ότι δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, όπου προβλέπεται ότι ‹‹Από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μονίμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του ν. 3812/2009 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων ››. Αναφορικά με το τρίτο ερώτημα θέτουμε υπόψη σας ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας απογράφονται στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι δυνατό να εξαχθεί από το Μητρώο, δεδομένου ότι οι εν λόγω συμβασιούχοι είναι ήδη απογεγραμμένοι και η παράταση της απασχόλησης τους δεν εμφανίζεται. Συνεπώς, τα στοιχεία για τις συγκεκριμένες συμβάσεις θα πρέπει να αναζητηθούν από τους οικείους φορείς.





  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)