ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ENERGYNET ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος σας προσκαλεί στη διημερίδα του Δικτύου ENERGYNET για την Ενέργεια και το Περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας στην οδό Μεγαρόβου 15, στις 17/11/2016 και 18/11/2016 και ώρα 11:00πμ.
1η Ημερίδα – Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016
Πρόγραμμα παρουσιάσεων
1. Παρουσίαση του ENERGYNET
Περιγραφή του έργου ENERGYNET με σύντομη αναφορά στα μέχρι στιγμής επιτεύγματά του.
2. Αειφόρος ενέργεια
Η Αειφόρος Ενέργεια ως απάντηση στις δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων. Οι διεθνείς πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ για την Ενέργεια και το Κλίμα.
3. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Εποπτική παρουσίαση των ΑΠΕ και της διαφοροποίησής τους από τις συμβατικές πηγές ορυκτών καυσίμων. Κατηγορίες, πλεονεκτήματα και οφέλη.
4. Τοπικοί σχεδιασμοί Αειφόρου ενέργειας
Τι είναι ο στρατηγικός Ενεργειακός σχεδιασμός. Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Φλώρινας.
2η Ημερίδα - Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 
1. Ενέργεια από απόβλητα
Ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων. Μέθοδοι επεξεργασίας αποβλήτων και ανάκτηση ενέργειας. Βασικές πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων.
2. Αρχές και εφαρμογές βιοκλιματικού σχεδιασμού
Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός στις αστικές αναπλάσεις ως εργαλείο για την κλιματική αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση Ενέργειας.
3. Παραδείγματα Αειφόρου ενέργειας
Παρουσίαση έργων και εφαρμογών Αειφόρου ενέργειας στη διασυνοριακή περιοχή και παγκοσμίως.
4. Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών στην εφαρμογή των Σχεδίων Δράσης για την Ενέργεια.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και επιτόπου επίδειξη από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου στο Πιλοτικό έργο εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στη δράση που διοργανώνει ο επικεφαλής του Δικτύου ENERGYNET Δήμος Φλώρινας "Εκστρατείες ευαισθητοποίησης του προσωπικού των δήμων και των κατοίκων / τελική δημόσια εκδήλωση", στο πλαίσιο του Προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA "Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)