ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 17.30 ως 21.00 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο:
«Καλές Πρακτικές στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο και την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο» την οποία συνδιοργάνωσαν η Ε.Σ.Υ.Δ.Π. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 2ης, 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η Σχολική Σύμβουλος 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων και Αγγλικής γλώσσας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τα μέλη Π.Ο.Δ.Π. της Π.Ε. Φλώρινας, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.Η Ημερίδα διοργανώθηκε με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον σχεδιασμό των σχετικών δράσεων για την τρέχουσα σχολική χρονιά, την ενεργοποίηση του Δικτύου για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, την εμπλοκή όλων των στελεχών και των εκπαιδευτικών στην υποστήριξη των μαθητών τους, την επισήμανση προβλημάτων και την ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν διαρκώς από την άσκηση του διδακτικού και παιδαγωγικού μας έργου, ώστε να εκπληρωθούν οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί στόχοι που οφείλει να υπηρετεί το σύγχρονο σχολείο.
Επίσης, σκοπός της Ημερίδας ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των εκπαιδευτικών με ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων στον τομέα της διαρκούς προσπάθειας για την καλλιέργεια θετικών διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών και γενικά όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και για την υποστήριξη μαθητών ανάλογα με τις ηλικιακές και ψυχολογικές ανάγκες τους σε σχέση και με τη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:
1. Η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στην προσχολική ηλικία ως στρατηγική πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής
2. Νοιάζομαι και βοηθάω στο Νηπιαγωγείο
Α. Γεωργιάδου, Σοφία Γιαννάκη, Ε. Μάγκου, 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Αμμοχωρίου
3. Ίδιο και διαφορετικό για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου
Ευαγγελία Τσότσκου, Μάγδα Σοβισλή, 4ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας
4. Διαχείριση συναισθημάτων και ενσυναίσθηση στην προσχολική εκπαίδευση
Κλαίρη Πλαγερινού, Νηπιαγωγείο Βαρικού
5. Αυτός ο κόσμος μας χωράει όλους
Αφροδίτη Παπά, 1ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου Νίκη Τσελικίδου, Νηπιαγωγείο Φλαμπούρου
6. Οι αντιλήψεις παιδιών Νηπιαγωγείου για τη σχολική βία
Αθανασία Μπραγιάντση, 7ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας
7. Κι όμως … ο λύκος δε φύσηξε!
Μαρία Μαγκίρογλου, Μαρία Τζιώλη, Νηπιαγωγείο Κ. Κλεινών
8. Όταν το σχολείο "γκρεμίζει φράγματα και χτίζει γέφυρες".
Στέλλα Κασίδου, Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
9. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
Συμμετοχή, Συνύπαρξη, Συμμετοχικότητα, Συνδημιουργία
Ιωάννης Μίσκας, Μαρία Μάση, Βασιλική Κοΐδου, Δημοτικό Σχολείο Μελίτης
10. Εκφράζω τα συναισθήματά μου, ενισχύω την αυτοεκτίμησή μου, χτίζω σχέσεις φιλίας Ζαφειρειώ Μελισίδου, Ευαγγελία Ρίζου, 2ο ΓΕΛ Φλώρινας
11. Ανακαλύπτω τη δύναμή μου: Πρόγραμμα υποστήριξης ομοτίμων Χριστίνα Καραγιάννη, Δημήτρης Σαχπαζίδης, 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
12. Διαδικτυακή πραγματικότητα και αληθινή ζωή Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

Συντονίστριες: Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Μαρία Θεοχάρη, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών, Ιωάννα Ζάχου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας.
Στην Ημερίδα συμμετείχε ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., Μέλος Ε.ΣΥ.Δ.Π. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Σούλιος εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούριο χρόνο!
Οι Συνδιοργανωτές της Ημερίδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)