ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΕΓΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα  «Μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας» κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας της.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, ο προσωρινός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γιώργος Χιωτίδης, τόνισε ότι η έλλειψη παιδιάτρου σε ένα νοσοκομείο όπως της Φλώρινας, με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των ασθενών και δη σε ένα επείγον πρόβλημα υγείας, είναι σοβαρή και ιδιαίτερα ανησυχητική.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου εάν δεν καταστεί δυνατόν, έστω και προσωρινά, να καλυφθεί το κενό με γιατρούς από όμορα νοσοκομεία, έως ότου προσληφθούν επικουρικοί γιατροί και επαναπροκηρυχθεί η θέση παιδιάτρου, θα αναγκαστεί η διοίκηση του Νοσοκομείου να αναστείλει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Με ποιον τρόπο πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας;
Πρόκειται να γίνουν προσλήψεις επικουρικών ιατρών και προκήρυξη θέσεως παιδιάτρου, όπως αιτείται ο διοικητής του Νοσοκομείου;
Ποια κίνητρα προτίθεται να δώσει η Πολιτεία στους ιατρούς ώστε αυτοί να επιλέγουν να υπηρετήσουν σε δημόσιες δομές υγείας ακριτικών περιοχών και να μην τις αποφεύγουν όπως δυστυχώς συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα;

Αθήνα, 26/12/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)