ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φλώρινας.Στη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους τωρινούς Αντιδημάρχους για την έως συνεργασία τους, ενώ αναφέρθηκε και στην έως τώρα αγαστή συνεργασία που είχε μαζί τους. Ακολούθως, παρουσίασε τους νέους Αντιδημάρχους, η θητεία των οποίων ξεκινάει από την ημέρα δημοσίευσης της αποφάσεως ορισμού τους σε ημερήσια εφημερίδα, οι οποίοι είναι:
· Ο κ. Θεόδωρος Δημόπουλος, ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,
· Ο κ. Νικόλαος Δούμτσης, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης,
· Ο κ. Χρήστος Μπαρδάκας, ως Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και ΚΕΠ,
· Ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού,
· Ο κ. Αντώνιος Σίπκας, ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.
Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή θητεία στο έργο των Αντιδημάρχων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα εφ’ όλης της ύλης, όπου ο κ. Δήμαρχος απάντησε τα ακόλουθα:
· Για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας: Η παρούσα Δημοτική Αρχή κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες για την ένταξη και την έναρξη του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας. Το έργο ξεκίνησε, αλλά με την εκλογή της νέας κυβέρνησης καθυστέρησε σημαντικά η επιχορήγησή του, υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις με τα capital controls, καθώς ο εργολάβος δεν μπορούσε να στείλει χρήματα στο εξωτερικό για την αποπληρωμή των αγωγών που είχε παραγγείλει και τελευταία υπήρξε σημαντική καθυστέρηση από την κυβέρνηση για να υπογράψει το έργο γέφυρα από το παλιό ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο το έργο να υπογραφεί τον Αύγουστο του 2017. Ο Δήμος Φλώρινας και η ΔΕΥΑΦ προχωρούν άμεσα στις απαραίτητες από μέρους τους ενέργειες για την πληρωμή του εργολάβου, ώστε το έργο να μην καθυστερεί. Ήδη, ο εργολάβος έχει τελειώσει το 90 % του κεντρικού αγωγού από τον ΑΗΣ Μελίτης και την άνοιξη θα ξεκινήσουν την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού, αλλά και τον αγωγό που θα έρχεται από το αντλιοστάσιο προς την πόλη και τους κεντρικούς αγωγούς μέσα στην πόλη.
Ο σχεδιασμός για το πώς θα γίνει το έργο μέσα στην πόλη υπάρχει και οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι ψευδές. Ήδη, έχει προχωρήσει η καταγραφή των κατοικιών μέσα στην πόλη. Η τηλεθέρμανση θα ξεκινήσει περιφερειακά, ώστε να εντοπιστούν οι οποιεσδήποτε δυσκολίες και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον κεντρικό ιστό. Η τηλεθέρμανση θα ξεκινήσει από την περιοχή «Αρβανίτικα».
· Για τα τελευταία γκάλοπ: Τελευταία κυκλοφόρησε ένα γκάλοπ, το οποίο μας δίνει χαμηλά ποσοστά. Μόλις το είδα, ενδιαφέρθηκα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και διαπίστωσα ότι έγινε από την ΚΑΠΑ Research, και έγινε σε εννιακόσια άτομα στη Δυτική Μακεδονία και στον Νομό Φλώρινας έγινε σε περίπου 150 άτομα, δηλαδή σε ένα πολύ μικρό δείγμα. Το γκάλοπ έγινε μέσω facebook και σύμφωνα με το άρθρο του Kozani media «Αποκάλυψη του Kozanimedia: Στενοί συνεργάτες του Θ. Καρυπίδη διακινούσαν μέσω… Facebook σε φίλους και γνωστούς τους την επίμαχη δημοσκόπηση που δείχνει θετικές απόψεις για Καρυπίδη και πολύ μικρή διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία – Φωτογραφία – απόδειξη με αποστολέα τον… Σταύρο Γιαννακίδη»!
Η διακίνηση όπως έγινε για να ψηφίσουν άτομα που δεν μας συμπαθούν, αυτό μας δείχνει ότι τα αποτελέσματα του γκάλοπ δεν είναι αξιόπιστα. Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αγάπη του κόσμου και όταν διαπιστώνουμε ως Δημοτική αρχή ότι κάτι δεν το κάναμε σωστά, προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει η καλόπιστη κριτική, καθώς και οι προτάσεις από τους συνδημότες μας για να βελτιωνόμαστε διαρκώς.
· Για τον στολισμό της πόλης: Η Φλώρινα σε σχέση με άλλους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας υπερτερεί σε στολισμό. Ο Δήμος για να στολιστεί η πόλη μας πληρώνει μόνο για τη διαδικασία στολισμού (και όχι για τα υλικά) 16.000,00€ σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς δεν έχει στο προσωπικό του παρά μόνο δύο ηλεκτρολόγους που ασχολούνται με πολλές εργασίες, όπως για παράδειγμα και οι συντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Πολλά από τα στολίδια μας (φωτεινές γιρλάντες) είναι χαλασμένα και δεν μπόρεσαν να επισκευαστούν.
Στην προηγούμενη αντιπολίτευση, την περίοδο 2011-2014, στην οποία υπήρχαν αξιόλογα μέλη, είχε προταθεί και είχε γίνει μια επιτροπή η οποία ασχολούνταν και με τον στολισμό της πόλης, αλλά και με την κατάθεση προτάσεων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Η σημερινή αντιπολίτευση δεν έχει κάνει καμία τέτοια πρόταση. Το μόνο το οποίο κάνει είναι να μας κατηγορεί με ασύστολα ψεύδη και όχι με πραγματικά γεγονότα.
Είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε προτάσεις από τους συμπολίτες μας, να δεχτούμε προτάσεις για τις εκδηλώσεις μας και τον στολισμό της πόλης, αλλά και να γίνει και μια επιτροπή. Θέλω να σας πω μόνο ότι για να αγοράσουμε νέα στολίδια και να επισκευάσουμε τα παλιά, θα χρειαστούμε κοντά στις 300.000,00€.
· Για τις εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Χειμώνας- Φωτιές 2017: Σκοπός μας είναι να υλοποιούμε εκδηλώσεις για την προβολή της πόλης μας. Με την προβολή που κάναμε και με τις εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Χειμώνας 2017» είχαμε πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ όλα τα καταστήματα εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, κλπ.) δούλεψαν πολύ καλά.
· Για το τρενάκι της φωτιάς: το κόστος του είναι 12.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ για την παροχή δωρεάν διαδρομών σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι δαπάνες, όπως η μεταφορά του, το προσωπικό για την λειτουργία του και άλλα, χωρίς ο Δήμος να επιβαρύνεται με τίποτα επιπλέον.
· Για τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου: Δεν σας κρύβω ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και μόνο. Και, ναι, υπάρχουν δυσλειτουργίες. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, ούτε και στους προϊσταμένους, όταν υπάρχει αδυναμία συνεργασίας, καθώς κρίνονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
· Για το ενδιαφέρον του Δημάρχου για το βουλευτικό αξίωμα: Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε υγεία. Και κατά δεύτερον, πρέπει να ολοκληρώσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, από τις οποίες έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το 90% αυτών. Το μόνο το οποίο δεν έχουμε ακόμα υλοποιήσει είναι το κολυμβητήριο, για το οποίο αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Εάν καταφέρουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να το επιλύσουμε και αυτό, τότε θα λειτουργήσουμε και το κολυμβητήριο.
· Για την τοποθέτηση της αρκούδας «ΚΟΝΤΡΑΛΝΤΟ» στην πόλη της Φλώρινας: το έργο είναι δωρεά προς τον Δήμο από τον καλλιτέχνη κ. Γιώργο Μπαρδάκα και τον επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη προς τον Δήμο. Ο Δήμος Φλώρινας, δεν έχει πληρώσει για την αγορά του έργου, προέβη μόνο στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση της τοποθέτησής του στο συγκεκριμένο σημείο. Η καθυστέρηση για την τοποθέτησή της, οφείλεται και αυτή στις υπηρεσίες μας.
· Για την επιλογή των δικηγόρων: Οι δικηγόροι επιλέγονται και από τη Φλώρινα και εκτός Φλώρινας. Ο κάθε δικηγόρος έχει την εξειδίκευσή του. Και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε να κερδίζουμε τις υποθέσεις προς όφελος του Δήμου πάντα, και για αυτό επιλέγουμε τον πλέον εξειδικευμένο δικηγόρο για αυτό. Γιατί, αν ο Δήμος χάσει μια υπόθεση, τα έξοδα τα οποία θα προκύψουν θα είναι πραγματικά μεγάλα και θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.
Το ότι ξοδεύουμε τόσα χρήματα σε δικηγόρους οφείλεται στις καταγγελίες τις αντιπολίτευσης, είτε μέσω των έντυπων και των ηλεκτρονικών μέσων, είτε απευθείας στην εισαγγελία. Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να προσλαμβάνουμε δικηγόρους για να προστατεύομε τους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου μας. Εάν σταματήσουν οι ανώνυμες και οι επώνυμες αβάσιμες, άδικες και ανυπόστατες καταγγελίες, θα σταματήσουμε και εμείς να αναθέτουμε σε δικηγόρους.
· Για τα αδέσποτα: Ο Δήμος Φλώρινας έχει βγάλει μια δημοπρασία για την ενοικίαση «χώρου σταβλισμού» για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. Τι σημαίνει, όμως, ο χώρος φιλοξενίας: πιάνουμε ένα αδέσποτο, το εμβολιάζουμε το τσιπάρουμε, το στειρώνουμε και μετά από μια εβδομάδα το αφήνουμε από εκεί που το πήραμε. Ως Δήμος πληρώνουμε πάνω από 100.000,00€ ετησίως για τη διατροφή τους, τις στειρώσεις και τους εμβολιασμούς αυτών. Όλες οι διαδικασίες όμως, είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες.
Έχουν υπάρξει επιθέσεις αδέσποτων ζώων προς συμπολίτες μας, ακόμα και σε εμένα. Η πενταμελής επιτροπή που έχει οριστεί και συμμετέχουν δύο μέλη της φιλοζωικής, δύο μέλη από τον Δήμο Φλώρινας και ο αρμόδιος κτηνίατρος, καλούνται συχνά να αποφασίσουν εάν ένα ζώο είναι επικίνδυνο. Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές δεν ψηφίζουν κάτι τέτοιο και ας ισχύει, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αναμένουμε την καινούργια νομοθεσία και ελπίζουμε να είναι προς το καλύτερο.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται και πιο εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία, ώστε να τσιπαριστούν όλα τα σκυλιά που έχουν οι δημότες μας στα σπίτια τους, και να μην μπορεί να αφήνει κανείς αδέσποτα.
· Για τις Δημοτικές Εκλογές: Θα είμαι ξανά υποψήφιος για Δήμαρχος της Φλώρινας. Βρισκόμαστε σε καλό στάδιο, καθώς έχουμε ολοκληρώσει πάνω από το 90% των προεκλογικών μας υποσχέσεων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)