Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με Θέμα: Ένταξη έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στο ΕΣΠΑ, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κυρία Υπουργέ,
Ο νομός Φλώρινας έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και το έδαφός του κρύβει μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για αρχαιολογικές ανασκαφές, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του τόπου τους και την επιστήμη της ιστορίας από νέα στοιχεία.
Τα λιγοστά έργα που προχωρούν, είναι χάρη στην κάλυψη των εξόδων μελέτης από τους πόρους του Ανταποδοτικού Τέλους της ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση, ώστε να ενταχθούν στο 5οΣΕΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020 και να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Μεταξύ αυτών είναι το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης της Ακρόπολης και τμήματος του νοτίου πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου, καθώς και το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης του ναού Αγίου Νικολάου Βεύης. Για τα συγκεκριμένα έργα, είναι ενήμερη η Γενική Γραμματέας του υπουργείου σας και είναι μείζονος σημασίας για το νομό Φλώρινας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πότε σκοπεύετε να εγκρίνετε τις συγκεκριμένες προτάσεις έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας που έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο σας και να τα εντάξετε στο 5ο ΣΕΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020;
Ο ερωτών βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.