Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο εργατικό κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή και νέων αγροτών από όλη την χώρα.
Τα προβλήματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν έχουν να κάνουν αρχικά με την πτώση της τιμής γάλακτος, αγελαδινού και αιγοπρόβειου που σε πολλές περιπτώσεις μειώνεται στο 20% από τις τιμές της προηγούμενης περιόδου. Επόμενο θέμα που απασχόλησε ήταν οι απούλητες πατάτες της προηγούμενης χρονιάς που μένουν αδιάθετες ακόμα στις αποθήκες των παραγωγών. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΕΛΓΑ, όπως η αναγκαστική ασφάλιση όλης της αγροτικής εκμετάλλευσης που δηλώνεται στο (-)20% ή (+)20% και οι απλήρωτες αποζημιώσεις του 2017 οι οποίες έχουν καταγραφεί, έχουν ελεγχθεί και έχουν βγει τα ποσά αποζημίωσης. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των νέων αγροτών που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φορολογικά και ασφαλιστικά δεν εμφανίζονται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θέμα για το οποίο ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου αποστέλει ερώτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και προς τους εκπροσώπους αγροτικών φορέων των κομμάτων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε εγρήγορση και έτοιμους για διαμαρτυρία σε οτιδήποτε γίνεται για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στηρίζοντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μονοπωλιακών συμφερόντων.
Εκ μέρους του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου
η πρόεδρος
Διαμάντω Κρητικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.