ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ"

Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Εύας Γιαννακοπούλου, με θέμα «στην Πλαζ», την Τετάρτη 20.3.2019, στις 14:00΄, στην αίθουσα Μεγαλέξαντρος, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό.
Η παρουσίαση «στην Πλαζ» επικεντρώνεται σε ζητήματα επιτέλεσης στον δημόσιο χώρο και επιτελεστικότητας του φύλου, προσεγγίζοντας την έννοια του ορίου ως μια ρευστή συνθήκη υπό κατασκευή. Σώματα σε παραλίες γυμνιστών, αφηγήσεις γυναικών, πλατείες, διαμαρτυρίες, αδέσποτα ζώα, ιδιωτικές στιγμές και εξομολογήσεις, αποτελούν ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την οπτική μιας επιτελεστικής καταγραφής που επιχειρεί την σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου, παρατήρησης και συμμετοχής. Πως ανακατασκευάζεται ή επαναπροσδιορίζεται ο χώρος μέσω της επιτέλεσης και πως αυτό ορίζει την εμπειρία που εμείς οι ίδιες/ίδιοι έχουμε ή αποκτάμε γι' αυτόν; Τι είδους δυναμικές μπορεί να αναπτύσσονται σε ένα χώρο συσσωρεύσεων όπως σε μια πλαζ το καλοκαίρι, στην πλατεία Ομόνοιας τον χειμώνα και στο υπνοδωμάτιό μας παντός καιρού;
Η Εύα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ιθάκη. Έχει ζήσει στο Βερολίνο, τη Νάπολη, την Βαρκελώνη και την Κωνσταντινούπολη ενώ αυτή την περίοδο διαμένει στην Αθήνα όπου εργάζεται. Έχει εκθέσει και παρουσιάσει performances σε μουσεία, ιδρύματα, γκαλερί, φεστιβάλ, αυτοσχέδιες δομές και δημόσιους χώρους σε Μεξικό, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία και Σερβία. Material Art Fair (Πόλη του Μεξικού, 2017), Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, (Equilibrists show, 2016), Athens Biennale: ANTI (2018), Athens Biennale 2015-2017 OMONOIA (2016), Ίδρυμα Rosa Luxemburg, Bερολίνο (ατομική έκθεση, 2015), MPA–B, Berlin (2015 και 2014), Excentricités 3 και 6 Performance Festival, Besançon (2015 και 2012), Action FieldKODRA, Θεσσαλονίκη, (2012), και 3rd Art Biennale MIET, Θεσσαλονίκη (2011). Έχει συνεπιμεληθεί και συνδιοργανώσει εικαστικά projects, ενώ το 2013-2014, ήταν διοργανωτικό μέλος της Βερολινέζικης πλατφόρμας MPA-B (Month of Performance Art, Berlin).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)