Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ»


«Η εποποιία του ΔΣΕ παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα-οδηγός για τις επαναστάσεις του αύριο» ήταν το θέμα της ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα στην Φλώρινα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της μάχης της Φλώρινας. 
Η κα. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος που όπως είπε «αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.Για πολλά χρόνια παλεύαμε να εκπληρωθεί ένα χρέος τιμής προς τους μαχητές και μαχήτριες του Δ.Σ.Ε. που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949 και καταφέραμε το 2016 να γίνει ένα μνημείο αντάξιο της προσφοράς και της μεγάλης θυσίας των τιμημένων νεκρών του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος».
Επεσήμανε ακόμα πως οι αγώνες των μαχητών και μαχητριών θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη μεγάλη προσφορά και την ανιδιοτελή τους θυσία. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πορεία προς το μνημείο των νεκρών του ΔΣΕ στην Φλώρινα.Η κα. Παπαρήγα την προηγούμενη μέρα σε συγκέντρωση γυναικών μίλησε για τη πάλη των γυναικών στη σύγχρονη εποχή ΄που αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη των σύγχρονων παραγωγικών δυνατοτητών και το πως αυτές συνδέονται με τα σύγχρονα αιτήματα των γυναικών υπογραμμίζοντας πως ακόμα και σήμερα παρά τους αγώνες η θέση της γυναίκας παραμένει ανισότιμη.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.