ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Το προεδρείο της ΕΝΠΕ κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, πρόταση για την αξιοποίηση πόρων του ΤΕΒΑ για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων συμπολιτών μας και στη μάχη που δίνουν κατά του κορωνοϊού.Οι Περιφερειάρχες έθεσαν στον Υπουργό τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να μπορούν να προμηθεύονται νωπά και ξηρά τρόφιμα αλλά και είδη βασικής υγιεινής, σύμφωνα με τον οδηγό εφαρμογής του ΤΕΒΑ, τεκμηριώνοντας έτσι τη θέση της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών. Στα είδη αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν προϊόντα που αποτελούν μέσα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊο π.χ. αντισηπτικά, απολυμαντικά κ.α.

Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών η Ένωση Περιφερειών προτείνει στη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος, την ενεργοποίηση των Κοινωνικών Συμπράξεων της χώρας και την αξιοποίηση από αυτές των ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή μέτρων κατά του κορωνοϊού. Οι Περιφερειάρχες, λοιπόν, προτείνουν την άμεση προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, μέσα από τη διαδικασία σχετικού άρθρου του ν/4412, με την πρόβλεψη ότι αυτά θα διατεθούν εντός διμήνου και με παράδοση από τους αναδόχους στα σπίτια των ωφελουμένων.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Κασαπίδης, επεσήμανε, ότι με την αποδοχή της πρότασής τους από την Κυβέρνηση, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα τρείς αντικειμενικοί στόχοι, οι οποίοι είναι:
1) Η άμεση υποστήριξη των πιο φτωχών και ευάλωτων συμπολιτών μας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με ταυτόχρονη παραμονή τους στο σπίτι.
2) Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων και η ελάφρυνση του εθνικού μας Προϋπολογισμού για την εφαρμογή μέτρων κατά του κορωνοϊού.
3) Η μείωση του κινδύνου να χαθούν Ευρωπαϊκοί πόροι από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, που μέχρι σήμερα εμφανίζει χαμηλή απορροφητικότητα».
Από το Γραφείο Τύπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)