ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Άμπα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σωτήριο Βόσδου, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής 17 Απριλίου 2020 το Γ.Ν. Φλώρινας ¨Ελένη Θ. Δημητρίου¨.
Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Παπούλκας, ο ιατρός και περιφερειακός σύμβουλός κ. Γιώργος Κωτακίδης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Κατά την περιήγηση στους χώρους του Νοσοκομείου, ο κ. Κασαπίδης, ενημερώθηκε για τον τρόπο διαχείρισης των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως και για τις ανάγκες σε σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. 

Ο κ. Κασαπίδης, ευχαρίστησε προσωπικά το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει καθημερινά, ώστε να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και συνεχάρη τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την άρτια οργάνωση του.
Επίσης, ο κ. Περιφερειάρχης και οι συνοδεύοντες αυτόν, αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους ασθενής του Νοσοκομείου, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Γ.Ν. Φλώρινας νοσηλεύεται ένας ασθενής ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19 και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε:
«Επισκέφτηκα το Νοσοκομεία Φλώρινας, για να δώ από κοντά την εργασία που γίνεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID-19 και γενικότερα την κατάσταση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο.
Παρά το γεγονός οτι στην περιοχή της Φλώρινας τα κρούσματα κορωνοϊού είναι περιορισμένα, η ετοιμότητα του Νοσοκομείου Φλώρινας καταδεικνύεται σε υψηλό βαθμό, τόσο από πλευράς στελέχωσης, όσο και εξοπλισμού, τηρουμένων των αναλογιών.
Επίσης, συζητήσαμε για τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τις προσκλήσεις-χρηματοδότησης που προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τόσο για την προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο ιατρικού υλικού κατά του COVID-19, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ, που θα δώσουν τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας να τα αξιοποιήσουν γι΄ αυτόν το σκοπό. 


Αναμένουμε τις προτάσεις που θα καταθέσει το Νοσοκομείο της Φλώρινας, για την απόκτηση εξοπλισμού, ώστε αναβαθμιστούν περαιτέρω οι βασικές υποδομές να δοθεί η δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες του.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να συγχαρώ την διοίκηση και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, την άρτια οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εύχομαι καλή Ανάσταση, σ΄ όλους τους Φλωρινιώτες και όλες τις Φλωρινιώτισσες.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Παπούλκας, σημείωσε:

«Μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο Νοσοκομεία της Φλώρινας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους. Η επίσκεψη αυτή δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό, καθώς συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα.

Είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ξεναγήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη στους χώρους του νοσοκομείου και να δείξουμε από κοντά το έργο που παράγεται καθημερινώς.

Όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Περιφερειάρχης υπάρχει μια συνέργεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Υγειονομική Περιφέρεια, τη Διοικητή Περιφέρεια και του Νοσοκομείου Φλώρινας. Εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια, μέσα από την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα γίνουν ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις σε πολλά επίπεδα στο Νοσοκομείο της πόλης.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση.

Εύχομαι σε όλων τον κόσμο, υγεία, αγάπη και καλή Ανάσταση. Να επέλθει πραγματική λύτρωση από τον κορωνοϊό Παγκοσμίως».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ