Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θανάση Χαστά, τη Γραμματέα της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, Δέσποινα Γρηγοριάδου και τον
περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλη Καραντζίδη, πραγματοποίησε συνάντηση χθες Σάββατο 16 Μάη, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Φλώρινας, Άγγελο Περιβολάρη καθώς και τον Αντιπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Φλώρινας – Αμυνταίου στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, εκλεγέντα με την ΔΑΣ – ΠΑΜΕ, Σάββα Κουγιουμτζόγλου .
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας, ειδικά σε σχέση:
· με την υποστελέχωση των υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας,
· τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (γιατροί εργασίας, τεχνικοί ασφαλείας, ιατρικές εξετάσεις, Μέσα Ατομικής Προστασίας κ.ά.),
· την εξαίρεση μιας σειράς εργαζομένων από επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας (πχ. επόπτες υγείας)
· Την μη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων σε Περιφέρεια και Δήμους, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η αντιπροσωπεία της ΚΟ ανέδειξε ότι είναι και δική της υπόθεση οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση, όπως άλλωστε ήταν πάντα. Στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, βοηθώντας τον αγώνα των εργαζομένων που είναι ο μόνος που μπορεί να επιβάλει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.