ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥΕχθές, Τετάρτη 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Φλώρινας, Κιοσέ Γιάννη, και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Άμπα Βασίλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου Κρητικού Διαμάντω, Κοσμίδης Γιώργος, Μασιτζής Περικλής, ο Αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, Ματενίδης Χαράλαμπος, και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, Γιαννιτσόπουλος Γεώργιος.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η άδικη, για τους παραγωγούς της περιοχής μας, θέση του Προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας και η αμφισβήτηση όλων των ανοιξιάτικων παγετών, αλλά και των δηλώσεων εκτίμησης ζημίας που έχουν υποβάλλει παραγωγοί της περιοχής μας, μετά από αναγγελία ζημίας παγετού του ΕΛΓΑ.

Στη συνεδρίαση απασχόλησαν και το θέμα της ρύθμισης οφειλών των παραγωγών προς τη ΔΕΗ, όπως επίσης, και το θέμα του υπέρογκου τιμήματος ως ενοικίου για τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βεγορίτιδας σε Φαράγγι, Μανιάκι, Βεγόρα από την ΕΤ.Α.Δ.. Τα κτηνοτροφικά θέματα και προβλήματα ανέπτυξε ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων.

Οι Αντιπεριφερειεάρχες συμφώνησαν ότι θα στηρίξουν όλα τα θέματα των αγροτών και σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε Κεντρικό, όπου χρειαστεί και ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι έχει ελέγξει τις θερμοκρασίες για το επίμαχο διάστημα και ότι έως τις 16 Απριλίου είχαμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για μεγάλα διαστήματα της μέρας και της νύχτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ