ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 67271/13.10.2020 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 , σας γνωρίζουμε τα εξής: 

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για την χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊουCOVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις. Επιπροσθέτως, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισης του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊουCOVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπο την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα (08:00 π.μ.) της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020. 

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας από τη δύση του ηλίου της 27ης Οκτωβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2020.
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
ώρα 18:00 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην πλατεία Εφέδρων Αξ/κών&Ανθ/στών,
ώρα 19:00 μ.μ. : Επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται για τη λειτουργία πολιτιστικών αιθουσών.
Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
ώρα 07:30 π.μ. : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
ώρα 08:00 π.μ. : Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια.
ώρα 08:15 π.μ. : Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.
ώρα 08:30 π.μ. : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.
ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
ώρα 11:15 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι Σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – 41 από Αξιωματικό του 1ου Συντάγματος Πεζικού.


Κατάθεση στεφάνων από τους :

v Βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας

v Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

v Δήμαρχο Φλώρινας

v Πρόεδρο Κοινότητας Φλώρινας

v Εκπρόσωπο Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

v Διοικητή 1ου Συντάγματος Πεζικού

v Διοικητή 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης

v Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας

v Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας

v Εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

v Από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου Φορέα επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 23850 54581, το αργότερο έως τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.


Σιγή ενός λεπτού για τους ηρωικούς πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Πέρας Τελετής
ώρα 17:30 μ.μ. : Υποστολή της Σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στον χώρο της υποστολής.Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
ώρα 11:00 π.μ.: Παρουσίαση ιστορικών κειμηλίων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στο στρατόπεδο «Σκιαδόπουλου – Τάγαρη» της Φλώρινας, με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.Την Παρασκυή 30 Οκτωβρίου 2020
ώρα 19:00 μ.μ.: Επετειακή εκδήλωση για την εποποιία του 1940 στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται για τη λειτουργία πολιτιστικών αιθουσών.Μέριμνα για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις

1.Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας παρακαλείται να ρυθμίσει τα της Ιεροτελεστίας κατά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση (Πλατεία Εφέδρων Αξ/κών&Ανθ/στών και Πλ. Γ. Μόδη).2.Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει :

α) Για την απόδοση τιμών από Τμήμα Στρατού κατά την κατάθεση στεφάνου.

β) Για την τοποθέτηση πινακίδων των επισήμων, κρανών, τραπεζιού κ.λ.π., στο μνημείο Εφέδρων Αξ/κών&Ανθ/στών που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία Φλώρινας την 27η Οκτ. και ώρα 17:30 και την επομένη στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Γ. Μόδη - Φλώρινα.

γ) Για την οργάνωση της παρουσίασης σπάνιων ιστορικών κειμηλίων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου την 30η Οκτ. και ώρα 11:00π.μ. στο στρατόπεδο «Σκιαδόπουλου – Τάγαρη» - Φλώρινα.3.Οι Προϊστάμενοι Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας παρακαλούνται να φροντίσουν για την απόδοση τιμών στους ανδριάντες, συνεργαζόμενοι με τους άλλους αρμόδιους.4.Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για τα μέτρα τάξης και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.5.Τελετάρχης κατά την επιμνημόσυνη δέηση της 27ης Οκτωβρίου στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών ορίζεται με μέριμνα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων Π.Ε. Φλώρινας.6.Τελετάρχης και ομιλητής για την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου στηναίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας ορίζεται με μέριμνα της Δ/νσηςΑ’θμιας ή της Β’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας.7.Τελετάρχης κατά την επιμνημόσυνη δέηση της 28ης Οκτωβρίου στην πλατεία Γ. Μόδη ορίζεται με μέριμνα της Δ/νσηςΑ΄θμιας ή Β’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας.8.Τελετάρχης για την εκδήλωση της 30ης Οκτωβρίου στον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ορίζεται με μέριμνα της Π.Ε. Φλώρινας.9.Ο Δήμαρχος Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για :

α) Το Σημαιοστολισμό της πόλης.

β) Την παράδοση της Σημαίας σε αντιπροσωπεία στο Δημαρχιακό Κατάστημα.

γ) Τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δήμου κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση στην Πλατεία Εφέδρων

Αξ/κών&Ανθ/στών (27 Οκτωβρίου ώρα 17.30) και στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

δ) Την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των χώρων των εκδηλώσεων.10.Οι τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί και ο τοπικός Τύπος παρακαλούνται όπως ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.Φλώρινα 21 Οκτωβρίου 2020

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ