ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ερώτηση προς τους  Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και  Οικονομικών με θέμα «Ανάγκη λύσεων στα προβλήματα των επαγγελματιών που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία», κατέθεσαν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Ερωτώνται οι Υπουργοί εάν θα μεριμνήσουν άμεσα ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται στους επαγγελματίες της ανωτέρω περιοχής από την απολιγνιτοποίηση.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:
Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Οι επιπτώσεις από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, που βιώνει η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2023, ήδη ξεκίνησαν. Το σταμάτημα των εργασιών στα ορυχεία και τους σταθμούς έπληξε τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, που κάλυπταν με εργολαβίες της ΔΕΗ τη μεταφορά του λιγνίτη και της τέφρας. Αυτοί οι επαγγελματίες, εδώ και ένα χρόνο, έχουν μείνει χωρίς εισοδήματα, ενώ, πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Θα μεριμνήσετε άμεσα ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται στους επαγγελματίες της ανωτέρω περιοχής από την απολιγνιτοποίηση;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Κυριάκος Βελόπουλος
Κωνσταντίνος Χήτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ