Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Φλώρινας στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας "Ελένη Θ. Δημητρίου" με κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, ως επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και θεραπείας ασθενών από αυτόν, ο Δήμος Φλώρινας προμηθεύτηκε και παραχώρησε προς χρήση τον παρακάτω εξοπλισμό:

1. Δύο (2) συσκευές High Flow (αναπνευστήρες) για νοσοκομειακή χρήση.

2. Δέκα (10) set ανταλλακτικών (Θάλαμος υγραντήρα, κύκλωμα θερμαινόμενο LH2 κ.ά.).

3. Ρινικές μάσκες High Flow διαφόρων μεγεθών (large, μedium).

4. Δύο (2) τροχήλατες βάσεις με βραχίονα και καλαθάκι.


Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί συνέχεια της από 10 Απριλίου 2020 πρώτης ενίσχυσης/παραχώρησης εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με αντίστοιχο ιατρικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, στοματορινικές μάσκες κ.ά.).

Η παράδοση έγινε από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρήστο Παπούλκα, ως μια κίνηση ουσίας και αναγνώρισης της διαχρονικής και τεράστιας προσφοράς του Νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκης "η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 στον Δήμο Φλώρινας πέρα από την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και σχετικών προληπτικών μέτρων, την προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας για όλους τους υπαλλήλους και τους δημότες που επισκέπτονται ή συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου και των τακτικών απολυμάνσεων κοινόχρηστων εσωτερικών και υπαίθριων χώρων, προϋποθέτει και τη μέγιστη δυνατή στήριξη νοσοκομειακών μονάδων όπως το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαία η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού - μετά από υποδείξεις/προφορικές συνεννοήσεις της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας - στο οποίο θα γίνεται και η χρήση του. Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος για τη θεραπεία ασθενών, την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού.

Οφείλουμε όλοι μας να στεκόμαστε κοντά στη διοίκηση και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, παρέχοντας τους κάθετι που θα διευκολύνει το έργο τους, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Ο Δήμος Φλώρινας, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη παροχής βοήθειας με τον προσφορότερο τρόπο προχώρησε στη συγκεκριμένη δωρεά. Γιατί δεν αρκεί μόνο η ευγνωμοσύνη και τα ευχαριστώ προς τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξή τους".

Η χρηματοδότηση του παραδοτέου ιατρικού εξοπλισμού έγινε από έκτακτη χρηματική κατανομή προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 9.172,40€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)