ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργάνωσε περιοδική έκθεση σύγχρονων μικρογλυπτών του καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία» και βασικό θέμα τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. «Με αφορμή μύθους, ιστορίες και πρόσωπα της αρχαιότητας, αλλά και αντίστοιχα προσωπικά βιώματα, ο Γιάννης Καστρίτσης αναπλάθει και δημιουργεί ένα δικό του σύγχρονο μικρόκοσμο με αναφορές στην πρόσφατη αγροτο-κτηνοτροφική κοινωνία. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα, επαναδιαπραγματεύεται τη σχέση ανθρώπου-ζώου και θέτει ερωτήματα που τελικά αφορούν τη δράση του σύγχρονου ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, αφού η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα αντικατοπτρίζει την ευρύτερη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον».




Ο Γιάννης Καστρίτσης, γνωστός ζωγράφος, πολυσχιδής καλλιτέχνης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, παρουσίασε για πρώτη φορά έργα του σε πηλό, «επιχειρώντας ένα διάλογο με την αρχαιότητα, κινούμενος στο χώρο του μύθου, της λατρείας, της καθημερινότητας και αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών μέσων».

Επιμέλεια έκθεσης: Ελπινίκη Ναούμ, δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος Εφ.Α. Φλώρινας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)