Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΉΣ ΓΕΩΠΟΝΊΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Η έρευνα Πιστοποίησης του Καστοριανού Μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με τρεις Καστοριανούς Παραγωγούς Μελιού, μεταξύ αυτών και του Χρήστου Τσακόπουλου, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας Κατερίνας Μέλφου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Απριλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριά.

Το αντικείμενο της έρευνας περιλαμβάνει: την εγκατάσταση πειραματικού σταθμού από όπου θα προέρχονται τα δείγματα του μελιού, δημιουργία αναλύσεων των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του μελιού, μοριακές αναλύσεις γύρης για τον προσδιορισμό των διατροφικών προτιμήσεων και τέλος συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων και αξιολόγηση της δυνατότητας διεκδίκησης της πιστοποίησης προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) για το μέλι Καστοριάς.


Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι συνεργάτες της κας Μέλφου, Κωνσταντίνος Ζαμπάκας, Δημήτρης Κάλφας και Ιωάννης Γιάντσης καθώς και ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας Παναγιώτης Πετρίδης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των μελισσοκόμων Γιώργος Κραταγλίδης και Δημήτρης Εμμανουήλ και ο πρόσφατα βραβευμένος Καστοριανός μελισσοκόμος Χρήστος Τζακόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.