Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΥΧΕΊΟΥ ΒΕΓΟΡΑΣ


Η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου της Βεγόρας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του κ. Κωστή Μουσουρούλη και του Δημάρχου Αμύνταιου, Άνθιμου Μπιτάκη. 
Στόχος, όπως ανέφερε ο κ.Μπιτάκης, είναι ο διπλασιασμός της έκτασης που θα παραχωρηθεί σε αγρότες και πληττόμενους από την απολιγνιτοποίηση σε συνολικά 900 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης σχολιάζοντας τη συνάντηση  σημείωσε ότι «Θέλουμε πριν το τέλος του 2021 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος με τον κ. Μουσουρούλη για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου της Βεγόρας. Το έργο θα δώσει θέσεις εργασίας και οικονομική ώθηση στον τόπο μας, και όσο εκτελείται αλλά και αφού ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα αφήσουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας».Ο κ. Μουσουρούλης είναι συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών (ΣΔΑΜ), δηλαδή της κυβερνητικής επιτροπής που συγκεντρώνει εφτά υπουργεία για την Ενέργεια και το Κλίμα στην Ελλάδα.Κύριος του έργου για την αποκατάσταση θα είναι ο Δήμος Αμύνταιου, φορέας υλοποίησης θα είναι η ΔΕΗ ενώ ο κ. Μουσουρούλης πρότεινε τη δημιουργία και ενός φορέα διαχείρισης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.