3ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Το 3ο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο του κύκλου «Πιο ψηλά μαζί: Προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία», με θέμα «Είμαι, γιατί είμαστε: Επαναπροσεγγίζουμε τον δεσμό και τη φροντίδα στις σχέσεις μας».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Μαΐου, 6.00-9.00 το απόγευμα.
Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Ελευθερία Καλώτα, Κοινωνιολόγος, MEd, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Κοζάνης.

Σκοπός του εργαστηρίου

Σε μια κοινωνία που οι αξίες και τα ιδανικά έχουν υποτιμηθεί, βιώνοντας παράλληλα μια κρίση που πυροδοτεί αισθήματα ανασφάλειας και φόβου, ακούγεται πλέον όλο και πιο καθαρά η ανάγκη μας για υποστήριξη και φροντίδα.

Είναι άραγε η πράξη της ανθρώπινης επαφής μια έμφυτη ανάγκη, ριζωμένη μέσα μας; Στο σεμινάριο θα δώσουμε τον «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας και να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή σε ένα πλαίσιο διαλόγου και ασφάλειας, καθώς η κατανόηση και η επίγνωση ως προς τα αποθέματα και τις δυσκολίες μας συνιστούν απαραίτητες δεξιότητες στην υπηρεσία της φροντίδας του εαυτού μας, οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα μέσα στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων και πάνω στη βάση του σχετίζεσθαι.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να διερευνήσουμε με βιωματικό τρόπο την έννοια της φροντίδας για να μπορέσουμε να συναισθανθούμε την ουσία της καθώς και να ανακαλύψουμε τη σύνδεση με τις πλευρές του εαυτού μας που αναζητούν την «εξημέρωση» και την ποιότητα ώστε να νοηματοδοτήσουν τις σχέσεις μας στο σήμερα.

Οδηγίες για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων

Το εργαστήριο απευθύνεται εξ ορισμού σε μικρό σχετικά αριθμό ατόμων (40), ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο για ενεργό εμπλοκή και έκφραση κάθε συμμετέχοντα/ουσας σε αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/yyrno8cj, έως το Σάββατο 29 Μαΐου. Θα δοθεί προτεραιότητα σε μέλη και εθελοντές/ντριες του ΕΕΣ και σε εκείνους/ες που θα έχουν υποβάλει συντομότερα τη σχετική δήλωση ενδιαφέροντος.

Τα βιωματικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν, ενώ προβλέπεται η χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης στα άτομα που συμμετέχουν.

Για το ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ

Άννα Μπαφίτη, Πρόεδρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ