ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΉ ΣΎΝΔΕΣΗ ΕΛΛΆΔΑΣ-ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Σιδηροδρομική Σύνδεση Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας μέσω Φλώρινας-Μπίτολα», κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα, την οποία συνυπογραφουν 25 ακόμα Βουλευτές.

Μεταξύ άλλων η κα. Πέρκα αναφέρει "η λειτουργία της γραμμής διασφαλίζεται εφόσον δημιουργηθεί τελωνειακός σταθμός για τους απαραίτητους διοικητικούς και αστυνομικούς ελέγχους. Απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης του Σταθμού Ν. Καυκάσου, με κόστος που δεν ξεπερνά τις 200 χιλ. ευρώ και μάλιστα, το έργο είχε δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτείται φυσικά και στελέχωση του νέου συνοριακού σταθμού.
Η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας επιθυμεί διακαώς την επαναλειτουργία της γραμμής και έχει αναλάβει το κόστος εκσυγχρονισμού της γραμμής στο δικό της έδαφος «σύνορα-Μπίτολα». Τα σχετικά έργα – από πληροφορίες μας – έχουν ολοκληρωθεί".

Ερωτάται ο Υπουργός:


Για ποιο λόγο η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Μπίτολα δεν έχει επαναλειτουργήσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι δύο γειτονικές χώρες, Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία να στερούνται μια τόσο επωφελή σιδηροδρομική σύνδεση;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για να λειτουργήσει ξανά αυτή η τόσο σημαντική γραμμή για τη σύνδεση της Ελλάδας με τη γείτονα χώρα;
Υφίστανται άλλοι λόγοι, πέρα από τους τεχνικούς, οι οποίοι ‘εμποδίζουν’ την επαναλειτουργία της γραμμής;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)