ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 5,4 ΡΙΧΤΕΡ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 R στις 23:43 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο είναι 2 χιλιόμετρα Δυτικά της Φλώρινας, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης», και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμειναν έξω στις πλατείες και στα οχήματα τους οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημει΄θωηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με πρώτο και κύριο αυτόν της τάξεως των 5,4 ρίχτερ που ήταν και η αιτία να βγούν έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικκοι ακόμα και με τις πυτζάμες.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργήθηκε συνήλθε εκτάκτως και το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και των αρμοδίων φορέων της περιοχής. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πέριφερεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης "σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τις αυτοψίες των προέδρων των κοινοτήτων και των στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν καταγράφηκαν καταρρεύσεις, οι δε υλικές ζημιές σύμφωνα με το μέγεθος του σεισμού δεν αξιολογούνται ιδιαίτερα σημαντικές. Πολύ περισσότερο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η μέχρι στιγμής ακολουθία κρίνεται ομαλή".



Συνίστεσε τέλος στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι τονίζοντας ότι συνεργία της πολιτικής προστασίας, με την πυροσβεστική και την αστυνομία θα βρίσκονται επί ποδός για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετωπίση προβλημάτων των πολιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)