Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Χρ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ"

Στη Φλώρινα θα βρεθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου ο υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις από την μεγάλη σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή της Φλώρινας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Όπως είπε ο κύριος Αντωνιάδης "οι ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένες εκεί εσύ Είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες από αυτές που νομίζαμε ότι υπήρχαν στην αρχή με μερικές από αυτές να χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς κατοίκηση με τους κατοίκους είτε να μεταφέρονται συγγενείς και φίλους σας σε τοπικές κοινότητες είτε να μεταφέρονται σε ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει ο δήμος για την κάλυψη των αναγκών αυτών".

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, σε οικήματα όπου έχουν παρατηρηθεί ζημιές από τον σεισμό της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022. Αυτοψίες έγιναν και σε Τοπικές Κοινότητες της περιοχής αλλά πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη της Φλώρινας, όπου παρατηρήθηκαν και οι περισσότερες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκε καμία κατάρρευση κτηρίου, πολύ δε περισσότερο κανένας τραυματισμός.



Αντιμετωπίστηκαν επίσης και τα προβλήματα που προέκυψαν από την χιονόπτωση, η οποία ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Φλώρινας, των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών  διατήρησαν ανοιχτή την συγκοινωνία στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους. 


Η σφοδρή χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα ο ΔΕΔΔΗΕ “επιστράτευσε” άμεσα δεκατέσσερα (14) συνεργεία και αποκατέστησε, σχεδόν στο σύνολο τους, τις διακόσιες (200) περίπου βλάβες που ανηγγέλθησαν,  ενώ εργάζονται ακόμα για την πλήρη αποκατάσταση όσων απομένουν.


Αποφασίστηκε επίσης η διακοπή μαθημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω και της κακοκαιρίας, ενώ με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριου Βόσδου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.


Επιπλέον, όσον αφορά την σεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τις δηλώσεις των σεισμολόγων, εξελίσσεται ομαλά, καθώς είναι συνηθισμένη η εκδήλωση μετασεισμικής δραστηριότητας.


Για καθαρά διαδικαστικούς λόγους και για την ευελιξία των επιβεβλημένων ενεργειών, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη, ανταποκρινόμενος στις αιτήσεις του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, Δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη και Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, η Π.Ε. Φλώρινας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


 


Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου δήλωσε:


«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς και τα στελέχη των Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας, των Δήμων Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου και τους δημόσιους λειτουργούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις έκτακτες συνθήκες. Επίσης ευχαριστώ τους πολίτες για την ψύχραιμη αντίδραση κατά την ώρα του σεισμού. Σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.»



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ