ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ Ο ΚΑΘΤΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ




Για την πορεία του έργου του κάθετου άξονα Φλώρινα- Νίκη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος από τον αναπληρωτή Διευθυντή της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Κ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ που έχει αναλάβει την κατασκευή του δρόμου Τοπογράφο Μηχανικό κ. Μιχάλη Σκάτσικα κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο εργοτάξιο κατασκευής του έργου. Ο κάθετος άξονας, συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων, είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος διαχωριζόμενων οδοστρωμάτων με κεντρικό στηθαίο από σκυρόδερμα και συνολικό πλάτος 17,5 μέτρα οδόστρωμα.
Όπως ανέφερε ο κ Σκάτσικας. «Το έργο έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ουσιαστικά το καλοκαίρι του 2013 όπου λειτούργησε ο δανειοθάλαμος και ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες. Οι χωματουργικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% και τα τεχνικά σε ποσοστό 90% και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2014». Όσον αφορά στην παράδοση του έργου επεσήμανε ότι το έργο οριστικά θα έχει ολοκληρωθεί για να δοθεί προς χρήση αρχές Μαΐου του 2015. Μέσω της σύμβασης για την κατασκευή του κάθετου άξονα, υπογράμμισε ακόμα, προβλεπόταν και κάποια παράπλευρα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της περιοχής μέσα στα οποία εντασσόταν και η κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου 500 μέτρων. «Κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας» πρόσθεσε ακόμα «καταφέραμε με συνεννόηση με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. να εντάξουμε και την κατασκευή του αγροτικού οδικού δικτύου Άνω Καλλινίκης – Πολυπλατάνου 3,6 χιλιομέτρων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)