8 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ


Εφτά ημεδαποί, από 23 έως 49 ετών, και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 35χρόνων συνελήφθησαν  στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πτολεμαΐδας, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι της 01-08-2014 κατελήφθησαν οι τρεις εκ των συλληφθέντων ενώ προέβαιναν σε παράνομες ανασκαφές, έχοντας ήδη σκάψει επτά τάφρους, προς ανεύρεση θησαυρού χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας (της 31-07 προς 01-08 τ.ε.) συμμετείχαν στις ανασκαφές και άλλοι πέντε άνδρες, οι οποίοι αφού αναζητήθηκαν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Από τους αστυνομικούς συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων,
· ένα (1) κομπρεσέρ,
· μία (1) μεταλλική βελόνα, η οποία ενσωματώνεται στο ανωτέρω κομπρεσέρ
· δύο (2) αξίνες (κασμάδες),
· τρία (3) φτυάρια μεγάλου μεγέθους,
· ένα (1) σκαπτικό εργαλείο τύπου τσάπας,
· δύο (2) μεταλλικούς λοστούς θραύσης πετρωμάτων,
· δύο (2) τσεκούρια και
· ένα (1) μεταλλικό αντικείμενο οικοδομικής χρήσης (σκύλα).
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας . Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)