ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ- ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Παιδαγωγική Σχολής Φλώρινας και ο κίνδυνος που ελοχεύει για την υποβάθμιση του με τις αλλαγές στο σύστημα των μεταγραφών, συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανου Μπίρου.
Όπως είπε ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής κ.Πέτρος Καριώτογλου βρίσκεται σε κίνδυνο για ευρύτερους αλλά και για τοπικούς λόγους φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεταγραφές και την κατάργηση του 5ου Πεδίου στο οποίο ανήκουν οι παιδαγωγικές σχολές που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την υποβάθμιση των περιφερειακών πανεπιστημίων.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος επεσήμανε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων άμεσα και γρήγορα έτσι ώστε να μην χαθούν και άλλα τμήματα από την Φλώρινα όπως αυτό του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών. Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στο τομέα των υποδομών ο κ. Μπίρος τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα κάνει ότι μπορεί για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών αλλά και την δημιουργία και άλλων εστιών έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών που θέλουν να φοιτήσουν ή φοιτούν στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα έτσι ώστε κανένας φοιτητής να μην φύγει από την Φλώρινα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)