ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟ TAXISNET

Τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων μπορούν να δουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού αναρτήθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Τaxisnet, παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα.
Τα νέα εκκαθαριστικά αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων, λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ ΦΑΠ 2013 και ΕΝΦΙΑ.
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και
(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όσοι εκ των 6,2 εκατ. υπόχρεων σε ΕΝΦΙΑ έχουν προχωρήσει ήδη σε κάποια καταβολή βάσει της προηγούμενης εκκαθάρισης, αυτή θα συμψηφιστεί με τη νέα εκκαθάριση.

Πηγή: news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)