ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ RUN GREECE ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Run Greece Καστοριάς. Μια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το Δήμο Καστοριάς, έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στην πόλη της Καστοριάς. Ένα αθλητικό γεγονός που αγκάλιασαν τόσο οι κάτοικοι της Περιφερειακής μας Ενότητας όσο και επισκέπτες που συμμετείχαν από άλλες περιοχές, είτε για να αγωνιστούν, είτε απλώς για να το παρακολουθήσουν .
Πάνω από 1750 δρομείς, όλων των ηλικιών, έτρεξαν στον εσωτερικό γύρο της λίμνης αλλά και στο κέντρο της πόλης, αναδεικνύοντας τον πλούτο της ακριτικής μας περιοχής, δίνοντας παράλληλα μια ξεχωριστή αξία, καθώς τέτοιες δράσεις αποτελούν σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του αθλητισμού της ελληνικής περιφέρειας. Από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και η κοινωνική διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό η WIND ως Χορηγός του Run Greece Καστοριάς συγκέντρωσε και έδωσε στο Σύλλογο «Μαζί σου» ένα αξιόλογο ποσό, ενισχύοντας το πολύτιμο έργο που παρέχει ο σύλλογος σε παιδιά και ενηλίκους που πάσχουν από καρκίνο. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι δρομείς ήταν να πατήσουν τον ειδικό τάπητα της Αψίδας που βρισκόταν λίγο πριν τον τερματισμό.
Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου βρέθηκε στην πόλη και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, συμμετέχοντας συμβολικά στην απόσταση του 1χλμ. μαζί με τα παιδιά του δημοτικού, ενώ την εκκίνηση στα 5χλ, 10χλμ και 21χλμ. έδωσε λίγα λεπτά αργότερα η Βουλευτής του Νομού Μαρία Αντωνίου.
Στους αγώνες μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Φώτης Κεχαγιάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών και δημοτικών αρχών, απλοί πολίτες και μικρά παιδιά. Από το χώρο του αθλητισμού ξεχώρισαν η ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η παλιά πρωταθλήτρια των αποστάσεων Ειρήνη Θεοδωρίδου.
Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21χλμ. ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, πρωταθλητής του μαραθωνίου. Δεύτερος ο Νίκος Τσίκουρας από το Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας και τρίτος ο Τσικούρας Νικόλαος από το ΓΣ Γλυφάδας. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Λαζαρίδου Ιωάννα από τον ΑΟΦ Φλώρινας, δεύτερη η Στεφάνογλου Τάνια από τον ΣΔΟ Εορδαίας και τρίτη η Δαβιδοπούλου Ανδριάνα από τον Σ.Δ.Y.K. Kοζάνης. Στα 10χλμ νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Γουγούσης από την Κορησσό Καστοριάς, δεύτερος ο Λάζαρος Καπετάνος από το Σύλλογο Δρομέων και Οδοιπόρων Πτολεμαϊδας και τρίτος ο Κώστας Παγουνόπουλος. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη του Φ.Σ. Άργους Ορεστικού, δεύτερη η Μούκα Παρασκευή από Body Active Gym και τρίτη η Φραδέλου Άρτεμις από την Αθλητική Ένωση Μεσογείων. Νικητής στα 5χλμ ανδρών ήταν ο Θανάσης Τσιγκαρίδας του Φ. Σ. Άργους Ορεστικού, δεύτερος ο Σαμαράς Κωνσταντίνος και τρίτος ο Παπαγιάννης Αλέξανδρος. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Γεωργία Πλέντζα από το Γ.Σ. Τρικάλων, δεύτερη η Τσιάμη Βασιλική του Φιλαθλητικού Κοζάνης και τρίτη Παπαβασιλείου Αναστασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)