ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ Η ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΗ

Στο 1 ευρώ και 10 λεπτά θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διανομή του οποίου θα ξεκινήσει 15 Οκτωβρίου, μετά και την μείωση του 30% που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αντώνης Σαμαράς και γίνεται πράξη. Με την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του πετρελαίου για τους κατοίκους της Φλώρινας θα φτάσει τα 0,90 λεπτά με την επιδότηση να φτάνει τα 3.000 ευρώ. Τιμή η οποία για τους κατοίκους της Φλώρινας δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιητική όταν καλούνται να ανάβουν τα καλοριφέρ τους πάνω από 7 μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων πάντως ετοιμάζουν τις λίστες για τις παραγγελίες οι οποίες, δυστυχώς μέχρι σήμερα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν έχουν αρχίσει να γεμίζουν με ονόματα όπως γινόταν στο παρελθόν. Αρκετοί άλλωστε ήταν κάτοικοι της περιοχής που έστρεψαν το βλέμμα τους σε άλλους τρόπους θέρμανσης όπως ξύλα και πέλλετ προκειμένου να είναι πιο οικονομική η θέρμανση τους. Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής της Φλώρινας επιμένουν πως ούτε και αυτή η μείωση θα εξυπηρετήσει τους ίδιους ούτε θα τους ελαφρύνει οικονομικά καθώς για την θέρμανση τους χρειάζονται πάνω από 6 τόνους πετρέλαιο το χρόνο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες θέρμανσης τους που αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξοδέψουν πάνω από 6.000ευρώ εάν δεν πάρουν το επίδομα θέρμανσης και 4.800ευρώ αν το πάρουν αφού για δύο τόνους με το επίδομα θα κληθεί να πληρώσει 1.600ευρώ. Όπως επισημαίνουν το κόστος θέρμανσης με ξύλα και με πέλλετ τους στοιχίζει φθηνότερα αφού για 10 τόνους ξύλα  θα χρειαστούν 1.100ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)