ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


Έντονα διαμαρτυρήθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δυτική Μακεδονία, αδειάζοντας συμβολικά τσουβάλια με φασόλια στην είσοδο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Κοζάνης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ.Γιώργο Βρόντζο, παρουσία έντονης αστυνομικής δύναμης. Η καθυστέρηση της έκδοσης πορισμάτων και αποζημιώσεων ήταν μεταξύ των λόγων διαμαρτυρίας των φασολοπαραγωγών από τις περιοχές Καστοριάς και Πρεσπών οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν αποζημιωθεί από τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους σε ποσοστό 80% την περασμένη άνοιξη, ενώ όπως δηλώνουν και με τις πρόσφατες ζημιές λόγω παγετού βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση, οδεύοντας προς την καταστροφή. Οι αγρότες ζήτησαν απαντήσεις και για τις ενστάσεις που εκκρεμούν από το 2015 όσον αφορά στις παραγωγές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, καθώς περιμένουν τις εκτιμήσεις για τις καταστροφές και στις δενδροκαλλιέργειες , όσο και για τον παγετό, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα αποζημιωθούν. Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, δίνοντας το παρόν στην σημερινή κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης μεταξύ άλλων, αγρότες από την Πτολεμαΐδα, την Αιανή, το Άργος Ορεστικό.
Από την πλευρά του ΕΛΓΑ ενημερώθηκαν οι αγρότες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ :Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)