Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ "ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ" Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΡΔΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑΣ

Το Σαββάτο, 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προέδρου της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», κ. Ιωάννη Τσακιρίδη στο γραφείο του Πάνου Καρδαρά στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, το οποίο έχει σκοπό την πραγμάτωση αμοιβαίων διακρατικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης οικονομικών, πολιτισμικών, τουριστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, αμφότερα ωφέλιμων για τις δύο χώρες και τους πολίτες τους.Ο λόγος της συνάντησης αναπτύχθηκε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τη Καστοριά, την τέχνη της γουνοποιίας αλλά και το εμπόριο γουναρικών, όπως αυτό αναπτύσσεται σήμερα στη Δυτική Μακεδονία, προσεγγίζοντας την ιστορική διάσταση και σημασία του εν λόγω κλάδου σε σχέση με τις σύγχρονες προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει. Ειδικότερα δε, το πεδίο ενδιαφέροντος που διεξοδικά συζητήθηκε αφορούσε τις προοπτικές για την εξαγωγική και εμπορική διείσδυση των δυτικομακεδόνων γουναράδων δια μέσου του Συνδέσμου του Ελληνοκινεζικου Επιμελητηρίου στις αγορές της Ασίας και ειδικότερα της Κίνας, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας, συνεργασίας και διμερών διεθνών σχέσεων, με δυνητικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγορών, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας αλλά και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν να αναπτύξουν κάθε είδους συνεργασία για την επίτευξη του εν λόγω εθνικού εγχειρήματος, θέτοντας το θέμα σε σοβαρή βάση, ώστε οι σχετικοί κρατικοί κυβερνητικοί φορείς και τα επαγγελματικά και οικονομικά σωματεία του κλάδου που ειδικεύονται σ' αυτό το τομέα, να συνεργαστούν, δημιουργώντας μια ενιαία και κοινή δυναμική γραμμή διεκδίκησης και χάραξης στρατηγικής για την εισδοχή σε νέες αγορές που την σήμερον ημέρα είναι πολύ περισσότερο σημαντικές και απαραίτητες για την βιωσιμότητα και μελλοντική πορεία της ελληνικής γουνοποιίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.