ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας είχε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του. Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Πειραματικό Σχολείο, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά και για τα προβλήματα θέρμανσης τα οποία υπάρχουν. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι, ο Δήμος Φλώρινας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του χρήματα για την επισκευή των σχολικών μονάδων, καθώς αυτό είναι στις προτεραιότητές του. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, αφού όλες οι εργασίες είναι ομαδοποιημένες, θα υπάρξει δημοπράτηση των έργων. Σχετικά με το μείζον θέμα των προβλημάτων θέρμανσης της σχολικής μονάδας ο κ. Βοσκόπουλος είπε ότι αρχικά θα ζητήσει από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να κάνει έλεγχο στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, προκειμένου να επιλυθεί. Επιπρόσθετα, θα ελεγχθεί αν και κατά πόσο οι θερμίδες του καυστήρα επαρκούν για την θέρμανση των χώρων ή αν χρειάζεται μεγαλύτερος λέβητας. Για τις επιχορηγήσεις των σχολικών μονάδων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι αυτές γίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες στη συνέχεια κατανέμονται στις σχολικές μονάδες από τις σχολικές επιτροπές, ανάλογα με τον αριθμό και τον όγκο των κτιρίων όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, είναι και το λάθος της πολιτείας, το γεγονός δηλαδή ότι διανέμει σε όλη την επικράτεια τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής μας σε θέρμανση τους χειμερινούς μήνες. Στη συνέχεια, είπε ότι ο Δήμος Φλώρινας έχει υποβάλει πολλά αιτήματα, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή της κατανομής και να δίνονται επιπλέον χρήματα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση. Είπε δε, ότι χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες δεν μπορούν να δοθούν από άλλους πόρους του Δήμου, πέρα των κατανομών του Υπουργείου, καθώς αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται. Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, τους ενημέρωσε, θα υπάρξει και η νέα κατανομή των επιχορηγήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.
«Είμαστε με το μέρος των γονέων και των μαθητών και ως Δήμαρχος Φλώρινας, αλλά και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και ως μέλος της ΚΕΔΕ, σε όποια απόφαση και αν πάρετε», είπε τέλος ο κ. Βοσκόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ