ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Kατέλαβαν το «σπίτι» τους μέσα στο οποίο οι ίδιοι δραστηριοποιούνται. Ουσιαστικά δεν το κατέλαβαν παρά μόνον έδιωξαν βίαια τις άλλες παρατάξεις.Με την συμμετοχή τραμπούκων οι οποίοι δεν έχουν καμία εργασιακή ιδιότητα αλλά και καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα, παρά μόνον την επιφοίτηση του Κ.Κ.Ε ως προστατών των εργαζομένων, διέκοψαν βίαια παρόντος της δικαστικού αντιπροσώπου, τις εργασίες του συνεδρίου που είχαν ξεκινήσει με κάθε νόμιμο τρόπο με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων.Σε μία ακόμη επίδειξη ξεπερασμένoυ συνδικαλιστικού ακτιβισμού, τα στελέχη του ΠΑΜΕ Ν. Κοζάνης παρεμπόδισαν για μία ακόμη φορά την νόμιμη διεξαγωγή συνεδρίου, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και θα δώσει διέξοδο ενασχόλησης με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Είναι φανερό πως το ΠΑΜΕ αποφάσισε ΠΟΛΙΤΙΚΑ να διαλύσει τις εργασίες του συνεδρίου γιατί πλέον είναι ξεκάθαρος ο στόχος του και εποχιακά βρίσκει στην περιοχή σύμμαχο την κυβέρνηση η οποία για τους δικούς της λόγους έχει την ίδια στόχευση.
ΝΑ ΜΗΝ YΠΑΡΧΕΙ συνδικαλιστικό κίνημα ειδικά τώρα που η κυβέρνηση
· Διαλύει τις εργασιακές σχέσεις
· Υπερφορολογεί εργαζόμενους και επαγγελματίες
· Ξεπουλά τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ
· Μεταφέρει με το έτσι θέλουν χιλιάδες εργαζόμενους στους ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες
· Πραγματοποιεί αναγκαστικές απολύσεις με το πρόσχημα της εθελουσίας εξόδου
Απόδειξη περίτρανη της συνεργασίας τους είναι η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην κατάληψη. Η εντολή του Τόσκα να φύγει η αστυνομία αφήνοντας το ΠΑΜΕ να μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του Εργατικού Κέντρου αποκαλύπτει αυτή τη συνεργασία.
Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν θα τα απαντήσουν θέλουν δεν θέλουν:
Είναι δυνατόν οι «συνάδελφοι» της Αγωνιστικής Συνεργασίας –ΠΑΜΕ αφ’ενός να αποδέχονται τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ 4 τεσσάρων μελών τους στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου από την Αστική Δικαιοσύνη ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση της, για διεξαγωγή του συνεδρίου και αφ’ ετέρου να προβαίνουν σε έκτροπα για να μην συμμετέχουν τα σωματεία για τα οποία ακυρώθηκαν οι διεργασίες του προηγούμενου συνεδρίου;
Πως θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων;
Πως θα γίνουν πράξη οι αποφάσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων;
Δηλαδή οι αποφάσεις της Αστικής Δικαιοσύνης είναι καλές μόνο όταν είναι βολικές για το ΠΑΜΕ;
To σίγουρο είναι ένα. Το ΠΑΜΕ και η κυβέρνηση δεν θέλουν να υπάρχει συντεταγμένο σοβαρό κίνημα το οποίο σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. θα δίνει το στίγμα της ευθύνης στην αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων.
Το ΠΑΜΕ και η κυβέρνηση θέλουν απολυμένους εργαζόμενους και εργασιακές θέσεις διαλυμένες για να εκμεταλλεύονται την αγανάκτησή τους και να τους μετατρέπουν σε εξαναγκασμένους υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Κ.Κ.Ε.
Χρόνια τώρα η ίδια ξεπερασμένη στρατηγική της αριστεράς και της γνωστής «δημοκρατίας» της.
Καλούμε όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές να αντιληφθούν έστω και τώρα την τεράστια ευθύνη που έχουν εάν συνεχίσουν να ανέχονται τον πολιτικό στόχο του ΠΑΜΕ το οποίο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και σε άλλα εργατικά κέντρα πραγματοποιεί αντίστοιχες έκνομες ενέργειες.
Σ’ ότι μας αφορά ως ΔΑΚΕ δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτά τα σχέδια.
Θα υπερασπισθούμε την νομιμότητα και την συντεταγμένη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα.
Δεν έχουμε δικαίωμα να θυσιάσουμε τους αγώνες του συνδικάτου στις πολιτικές σκοπιμότητες κανενός κόμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ