ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αμυνταίου απέστειλε με έγγραφό του (22/01/2018) προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας τις απόψεις του σχετικά με την σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας:
ΘΕΜΑ : Σύσταση ΦΔΠΠ Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για τις από κοινού δηλώσεις σας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο σχετικά με την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινά ευχαριστήρια μας προς το πρόσωπο σας για τις όποιες ενέργειες εσείς προβήκατε καθώς η ίδρυση ενός τέτοιου φορέα ήταν πάγιο αίτημα μας εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας. Το φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας χαρακτηρίζεται από το λιμναίο ενιαίο σύμπλεγμα των τεσσάρων λιμνών μας και αλληλεπιδρά πολύπλευρα με τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας όπως είναι ο γεωργοκτηνοτροφικός κλάδος που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας.Το συναίσθημα της αισιοδοξίας που διακατείχε τους συνδημότες μας με την ανακοίνωση της ίδρυσης του πολυαναμενόμενου για την περιοχή μας ΦΔΠΠ ακολούθησε δυστυχώς η είδηση ότι η έδρα του θα είναι στην περιοχή της Καστοριάς. Είναι φυσικό κάτι τέτοιο να μας απογοήτευσε όλους καθώς η μεγάλη χωρική έκταση αρμοδιότητας του νέου ΦΔΠΠ ενδεχομένως να κατεύθυνε την έδρα σε μία περιοχή πιο κεντρικά όπως είναι η περιοχή του Αμυνταίου. Επιπρόσθετα ο αριθμός των τεσσάρων λιμνών και το ορεινό οικοσύστημα του Νυμφαίου, άπαντα, εντός δικτύου NATURA 2000, καταλαμβάνοντας σχεδόν την μισή έκταση του δήμου μας, επιβάλλουν έναν φορέα σε άμεση επαφή με την τοπική μας κοινωνία ώστε να αποτελέσουν ένα ενιαίο σώμα, μία κοινή συνείδηση συμπόρευσης με αναπτυξιακή δυναμική και στόχο την ολιστική προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.Συμπορευόμενοι με τις απόψεις του βουλευτή Φλώρινας κου Σέλτσα Κ. καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας κου Μπίρου Στέφανου όπως την κατέθεσε και επίσημα κατά την διαδικασία διαβούλευσης του Νόμου περί της Οργάνωσης και λειτουργίας φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε περαιτέρω και λεπτομερέστερα για τον μελλοντικό ΦΔΠΠ καθώς επίσης και να σας εκθέσουμε τις απόψεις, τα επιχειρήματα και ανησυχίες μας, πιστεύοντας ότι ο Δήμος Αμυνταίου ως κατεξοχήν ορεινός & μειονεκτικός Δήμος, με ένα εξαιρετικό και μοναδικό λιμναίο φυσικό περιβάλλον, με κατάλληλες κτιριακές υποδομές, μία αναπτυσσόμενη αγροτουριστική δυναμική, ενεργή και διακριτή συμμετοχή σε όλες τις πρωτοβουλίες τουριστικής και αγροδιατροφικής προβολής και ανάπτυξης της περιφέρειας μας, δικαιούται σε μία διαδικασία αποκέντρωσης και εξομάλυνσης των ανισοτήτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο να φιλοξενήσει την έδρα του υπό σύσταση ΦΔΠΠ.

Με εκτίμηση._
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Θεοδωρίδης Κων/νος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ