ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΟΓΝΙΤΗ ΕΠΟΧΗ"

"Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας στη μετά λιγνίτη εποχή σε μια περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας αλλά να δημιουργηθούν νέες θα ζητούσαμε από τον Υπουργό Ενέργειας σύμφωνα και με την κοινή απόφαση των Εργατικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας " τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος. 

Σημείωσε ακόμα πως "Εμείς ως Εργατικό Κέντρο έχουμε κάνει καταγραφή των εργαζομένων, των ειδικοτήτων και των αναγκών της περιοχής και της αγοράς εργασίας έτσι ώστε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή ".

Επεσήμανε τέλος ότι έχουν καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη των Ενεργειακών περιοχών υπογραμμιζοντας πως "έτσι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι τίποτα άλλο, από την μείωση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων που θα απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό".

Σημείωσε ακόμα "θα ζητούσαμε και την παράταση λειτουργίας των Ατμοηλεκτρικων σταθμών μέχρι το 2030 τουλάχιστον για να μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή ".

Πηγή  : www.ertnews.gr/florina 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)