Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΟΓΝΙΤΗ ΕΠΟΧΗ"

"Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας στη μετά λιγνίτη εποχή σε μια περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας αλλά να δημιουργηθούν νέες θα ζητούσαμε από τον Υπουργό Ενέργειας σύμφωνα και με την κοινή απόφαση των Εργατικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας " τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος. 

Σημείωσε ακόμα πως "Εμείς ως Εργατικό Κέντρο έχουμε κάνει καταγραφή των εργαζομένων, των ειδικοτήτων και των αναγκών της περιοχής και της αγοράς εργασίας έτσι ώστε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή ".

Επεσήμανε τέλος ότι έχουν καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη των Ενεργειακών περιοχών υπογραμμιζοντας πως "έτσι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι τίποτα άλλο, από την μείωση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων που θα απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό".

Σημείωσε ακόμα "θα ζητούσαμε και την παράταση λειτουργίας των Ατμοηλεκτρικων σταθμών μέχρι το 2030 τουλάχιστον για να μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή ".

Πηγή  : www.ertnews.gr/florina 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.