ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

«Τα έσπασαν» Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. και Ο.Γ.Α., αναφορικά με το θέμα των Ανταποκριτών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στους Δήμους, αφού η μη παρουσία εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, στη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας εργασίας, που είχε συσταθεί, με τη συμμετοχή και των τριών μερών - Ο.Γ.Α., Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ΚΕΔΕ - προκειμένου να εξεταστεί και να λυθεί το θέμα της αποζημίωσης των Ανταποκριτών, οδήγησε στην αποχώρηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά την τελευταία συνάντηση της ομάδας εργασίας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, για αποχή διαρκείας των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. από τα καθήκοντά τους.
Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Διοικητή του Ο.Γ.Α., Ξενοφών Βεργίνη, στις αρχές καλοκαιριού, συμφώνησαν στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή του Ο.Γ.Α., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της ΚΕΔΕ, προκειμένου αφενός να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ανταποκριτές του Ταμείου στους Δήμους της Xώρας και αφετέρου να κατατεθούν προτάσεις για την επαναξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος εξυπηρέτησης των συνταξιούχων ασφαλισμένων, μέσω του θεσμού των Ανταποκριτών. Σε συνέχεια της συμφωνίας αυτής, ο κ. Βεργίνης κάλεσε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (7 Αυγούστου 2014) να ορίσει τους εκπροσώπους της που θα συμμετείχαν στην επιτροπή αυτή και εν συνεχεία συγκάλεσε σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., ειδικά με το θέμα της αποζημίωσής τους. Η σύσκεψη αυτή ορίσθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 και προσήλθαν κανονικά οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όχι όμως και της ΚΕΔΕ. Η απάντηση που δόθηκε από τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. - σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - στη μη εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ, ήταν, πως η συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ακριβώς ημέρα της προγραμματισμένης κοινής συνάντησης, θεωρώντας ο ίδιος, πως έτσι θα κατατεθούν και θα αναλυθούν καλύτερα οι προτάσεις των δύο πλευρών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας. Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατήγγειλαν το περιστατικό και αποχώρησαν από τη σύσκεψη, τονίζοντας, πως αν θέλουν πραγματικά οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιλύσουν τα προβλήματα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. στους Δήμους οφείλουν από κοινού να τα συζητούν πάνω στο τραπέζι και όχι σε "κλειστές" συναντήσεις «μεθοδεύοντας αποφάσεις, χρησιμοποιώντας την παρουσία μας ως άλλοθι». Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν το Διοικητή του Ο.Γ.Α. πως η επανάληψη της συνάντησης μπορεί να γίνει, εφόσον υπάρξει παρουσία εκπροσώπου και της ΚΕΔΕ. Κάλεσαν τέλος τον κ. Βεργίνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να εκδώσουν και να αποστείλουν ενημερωτικό σημείωμα στους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., αιτιολογώντας πλήρως την απόφαση περικοπής της αποζημίωσής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η απόφαση της Ομοσπονδίας για αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους.

Πηγή: epoli.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)