ΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Για την χορήγηση, ανανέωση και μεταβίβαση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ο Δήμος Φλώρινας με ανακοίνωση του. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
Ο Δήμος Φλώρινας , ανακοινώνει στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, ότι με βάση τις διατάξεις του άρθρου 233 του Ν. 4281/14, με την οποία προστέθηκε η παράγραφος στο άρθρο 11 του Ν. 4264/14, οι υφιστάμενες κατά το χρόνο ψήφισης του άρθρου αυτού τριμελείς επιτροπές επαναλειτουργούν μέχρι τις 31-10-2014, ενώ στη συνέχεια θα συγκροτηθούν νέες επιτροπές βάσει της αρ. Α2-704/4-5-2014 απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης.  Οι πωλητές παραγωγοί , που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, αφού προμηθευτούν την αναφερόμενη βεβαίωση της τριμελούς επιτροπής, μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που αφορούν στη χορήγηση ή ανανέωση των παραγωγικών αδειών τους ή την προσθήκη νέων προϊόντων σε αυτές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες επί της οδού Δημοτικής Αγοράς ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο τηλ. 2385029646 κ. Νεοκαζιώτη Μαρία, κ. Τσομπάνου Στεφανία, κ. Παπάς Δημήτριος.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για χορήγηση – ανανέωση – μεταβίβαση παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών. Ν4264 άρθρο 10 (ΦΕΚ 118/15-05-2014 τεύχος Α΄)
Για την απόκτηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών από φυσικό πρόσωπο, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στην Αρμόδια Αρχή του άρθρου 8 του Ν.4264/14, στην οποία δηλώνεται:
α) ότι ασχολείται προσωπικά με την παραγωγή ή από κοινού συμβάλλουν στην παραγωγή ο/η σύζυγος και πρόσωπα που έχουν σχέση συγγένειας εξ αίματος μέχρι τρίτου βαθμού ή εξ αγχιστείας μέχρι δεύτερου βαθμού,
β) το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτημάτων, τη θέση που βρίσκονται, την έκταση, τις ποσότητες των προϊόντων που παράγει, καθώς και το ύψος της παραγωγής που θα διαθέτει στις λαϊκές αγορές. Ειδικά, για τα πρόσωπα που από κοινού συμβάλλουν στην παραγωγή προϊόντων με τον κάτοχο της γεωργικής εκμετάλλευσης και έχουν συγγένεια εξ αίματος μέχρι τρίτου βαθμού ή εξ αγχιστείας μέχρι δεύτερου βαθμού, δηλώνεται ότι είναι κάτοχοι παραγωγικής άδειας και αναφέρεται το ποσοστό της συνολικής παραγωγής που καθένας χωριστά προτίθεται να διαθέσει στις λαϊκές αγορές,
γ) ότι σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων καλλιέργειας, αυτές βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας της μόνιμης κατοικίας του, ή σε όμορη Περιφερειακή Ενότητα, εκτός εάν πρόκειται για όσπρια, ρύζι ή ξηρούς καρπούς ή προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.),
δ) ότι είναι επαγγελματίας αγρότης, όπως αυτός ορίζεται, και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με το ν. 3874/ 2010,
ε) τον αριθμό Μητρώου του βιβλιαρίου του ΟΓΑ ή τον αριθμό της βεβαίωσης του κλάδου της κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ,
στ) μέχρι τρεις (3) λαϊκές αγορές στις οποίες, κατά σειρά προτίμησης, επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί,
ζ) ότι θα δραστηριοποιείται σε μία λαϊκή αγορά ανά ημέρα και ότι δεν έχει υποβάλει αίτηση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών σε οποιονδήποτε άλλο φορέα χορήγησης αδειών παραγωγού λαϊκών αγορών. (παρ.1 άρθρο 10 Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α')
Ο παραγωγός οφείλει να υποβάλλει μαζί με την αίτησή του τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 11, η οποία έχει ισχύ τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έκδοσής της.
β) Αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης (Εντυπο Ε1) του προηγούμενου έτους.
γ) Αντίγραφο της αρχικής δήλωσης ακινήτων (Εντυπο Ε9) με όλες τις μεταβολές.
δ) Βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος και βεβαίωση έναρξης ταμειακής μηχανής.
ε) Βεβαίωση του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με το ν. 3874/2010.
στ) Πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797/2012 (Β' 1199) υπουργική απόφαση.
Τέλος, ο ενδιαφερόμενος κατά την κατάθεση της αίτησης επιδεικνύει το Μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και Επιτηδευματιών (Εντυπο Ε3) του προηγούμενου. (παρ.2 άρθρο 10 Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α')
Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών οφείλουν να υποβάλουν επιπλέον, μέσω των εκπροσώπων τους:
α) Καταστατικό της Συνεταιριστικής Οργάνωσης ή της αναγνωρισμένης ομάδας παραγωγών και
β) Ονομαστική κατάσταση των μελών της, θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. της, έδρας, της στην οποία αναγράφονται οι αδειούχοι πωλητές λαϊκών αγορών.
γ) Βεβαίωση ότι τα πωλούμενα προϊόντα προέρχονται από μέλη τους που δεν διαθέτουν άδεια παραγωγού πωλητή. (παρ. 3 άρθρο 10 Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α')
Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ορίζονται αναλυτικά τα τυχόν επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομιστούν κατά περίπτωση για την έκδοση ή ανανέωση της άδειας και κάθε σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν.4264/14. (παρ.4 άρθρο 10 Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α')
Αριθμ. Α2-704/22.7.2014(ΦΕΚ 2126/04-08-2014 τεύχος Β΄)
Σύσταση Τριμελών Επιτροπών χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών κατ' εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ Α'118)
Άρθρο 2
Δικαιολογητικά Έκδοσης Βεβαίωσης των Τριμελών Επιτροπών
Α) Αρμόδια τριμελής επιτροπή για την έκδοση της βεβαίωσης είναι η επιτροπή στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας υπάρχει η γεωργική εκμετάλλευση ή η εγκατάσταση του ενδιαφερόμενου. Προκειμένου να αποφανθεί η εν λόγω επιτροπή, ο ενδιαφερόμενος παραγωγός αγροτικών προϊόντων υποβάλλει αίτηση στην αρχή έκδοσης της άδειας, ένα μήνα πριν από την έναρξη της συγκομιδής, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1) αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το υφιστάμενο κατά το χρόνο της αίτησης περιουσιολόγιο, με συνημμένο το αποδεικτικό υποβολής στο σύστημα TAXIS
2) αντίγραφα μισθωτηρίων για μισθωμένα κτήματα, δεόντως υπογεγραμμένα και με συνημμένο το αποδεικτικό υποβολής στο σύστημα TAXIS (www.gsis.gr), σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Για μονοετείς καλλιέργειες, ετήσιας ή μικρότερης διάρκειας, το μισθωτήριο πρέπει να έχει συνομολογηθεί και υποβληθεί, κατά τα ισχύοντα, τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου. Για πολυετείς καλλιέργειες (δενδροκαλλιέργειες ή αμπελοκαλλιέργειες) το μισθωτήριο πρέπει να είναι πενταετούς τουλάχιστον διάρκειας και να έχει συνομολογηθεί και υποβληθεί κατά τα ισχύοντα, κατά το προηγούμενο, από την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, έτος.
3) Αντίγραφο Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ) και Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας ή Εκτροφής (ΕΛΓΑ).
4) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι:
«Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της παραγωγικής μου άδειας θα διαθέτω την παραγωγή μου σε λαϊκές αγορές. Σε περίπτωση διάθεσης κατά την ίδια περίοδο μέρους της παραγωγής μου σε εμπόρους ή μέσω Συνεταιρισμών, ή σε περίπτωση αποθήκευσης, υποχρεούμαι άμεσα (εντός 10 ημερών από την ημερομηνία διάθεσης- αποθήκευσης) να ενημερώσω την αδειοδοτούσα αρχή υποβάλλοντας αντίγραφα των σχετικών παραστατικών διακίνηση, εμπορίας, αποθήκευσης».
Β) Επί πλέον δικαιολογητικά υποβάλλουν κατά περίπτωση:
1) Οι δραστηριοποιούμενοι στην αυγοπαραγωγό πτηνοτροφία, την άδεια εγκατάστασης της πτηνοτροφικής μονάδας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4056/2012 (ΦΕΚ Α'52), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, βεβαίωση του ωοσκοπικού κέντρου που χρησιμοποιεί ο παραγωγός, καθώς και αντίγραφα των τελευταίων τιμολογίων αγοράς των ωοπαραγωγών ορνίθων και των πτηνοτροφών.
2) Οι παραγωγοί καλλωπιστικών φυτών και ανθέων, τις κατά περίπτωση φυτωριακές άδειες παραγωγής και βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο φυτωριακών επιχειρήσεων.
3) Οι μελισσοκόμοι, βεβαίωση επιτόπιου ελέγχου (αυτοψία) υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία κατά το χρόνο της αίτησης βρίσκονται οι κυψέλες, όταν οι κυψέλες βρίσκονται εκτός της Περιφέρειας αρμοδιότητας της Τριμελούς Επιτροπής.
4) Οι παραγωγοί πουλερικών και κονίκλων, την άδεια εγκατάστασης της μονάδας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4056/2012 (ΦΕΚ Α'52), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ειδικότερα, για παραγωγούς, των οποίων η ετήσια παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 10.000 πουλερικά ή λαγόμορφα, και οι οποίοι δεν υποχρεούνται στη σφαγή σε εγκεκριμένα πτηνοσφαγεία ή σε εγκεκριμένα σφαγεία λαγομόρφων αντίστοιχα, βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η εκμετάλλευση σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμό 255610/4.3.2010 (ΦΕΚ Β'327) υπουργική απόφαση.
5) Οι παραγωγοί μεταποιημένων ή συσκευασμένων ή τυποποιημένων προϊόντων οικοτεχνίας, βεβαίωση εγγραφής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (Κ.Η.Μ.Ο.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 56 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α'32).
6) Οι αλιείς, βεβαίωση του Τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αλιευτικού σκάφους, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, τα χρησιμοποιούμενα αλιευτικά εργαλεία, τα είδη ψαριών που αλιεύουν, οι συνολικές ποσότητες ανά είδος, καθώς και ότι το σκάφος βρίσκεται σε λειτουργία.
7) Οι ιχθυοκαλλιεργητές, βεβαίωση του Τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, από την οποία προκύπτει ότι η μονάδα είναι σε λειτουργία και στην οποία αναφέρονται τα είδη και οι ποσότητες των παραγόμενων αλιευμάτων.
8) Οι παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων, την άδεια εγκατάστασης της κτηνοτροφικής μονάδας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4056/2012 (ΦΕΚ Α'52), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, βεβαίωση της επιτροπής σταυλισμού του άρθρου 4 του Ν.4056/2012 (ΦΕΚ Α'52), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με αναφορά στη δυναμικότητα της εγκατάστασης εκφρασμένης σε αριθμό εκτρεφομένων ζώων, τον πραγματικό αριθμό των ζώων που διαβιούν στην εγκατάσταση, το σύστημα εκτροφής αυτών, σύμφωνα με τις ζωοτεχνικές μεθόδους και τις προβλεπόμενες υγειονομικές προϋποθέσεις και βεβαίωση της εγκεκριμένης μονάδας μεταποίησης (τυροκόμησης) του γάλακτος για τις ποσότητες και τα είδη τυροκομικών προϊόντων που παρήχθησαν από το γάλα του παραγωγού.
Επιπλέον, υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού, στην οποία θα δηλώνει ότι τα τυροκομικά προϊόντα θα φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης) σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο και ότι διαθέτει τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη μεταφορά και πώληση των τυροκομικών προϊόντων, σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία. Στην ίδια δήλωση θα αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας των ειδικών οχημάτων ψύξης.
9) Οι παραγωγοί αλλαντικών, την άδεια της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και τη βεβαίωση της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου.
Επιπλέον, την απόφαση έγκρισης της εγκατάστασης του παραγωγού, στην οποία γίνεται η μεταποίηση της πρώτης ύλης με τον κωδικό αριθμό έγκρισης της, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού, στην οποία θα δηλώνει ότι διαθέτει τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη μεταφορά και πώληση των αλλαντικών σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας των ειδικών οχημάτων ψύξης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ