ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Καθόλα επίκαιρη η έκθεση τροχαίας του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας μετά και τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, η καραμπόλα των 40 αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας και το ξεκλήρισμα οικογένειας στην περιοχή των Ιωαννίνων, τα οποία στοίχισαν τις ζωές 8 ανθρώπων.

Με την προβολή βίντεο το τμήμα Τροχαίας ενημέρωνε μαθητές και εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την έκθεση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους δρόμους από την απροσεξία οδηγών αυτοκινήτων αλλά και πεζών, από την μη χρήση ζώνης ασφαλείας, από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοολ και από την χρήση κινητού τηλεφώνου που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα που πολλές φορές είναι θανατηφόρα.
Το liveflorinanews βρέθηκε στην έκθεση κατά την διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης στα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ενημέρωση τους πάνω σε θέματα συμπεριφοράς τόσο των ίδιων ως πεζών όσο και των γονιών τους και των συνανθρώπων τους ως οδηγών αυτοκινήτων.
Για την σημαντικότητα διοργάνωσης τέτοιων ενημερωτικών εκθέσεων από την Τροχαία αλλά και παρακολούθησης αυτών από τους μαθητές που θα είναι και οι αυριανοί οδηγοί μας μίλησε η υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας Ξένια Καιμάρα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης τροχαίας τα παιδιά όλων των σχολικών μονάδων είχαν την ευκαιρία να νιώσουν μέσω του προσομοιωτή καθίσματος αυτοκινήτου τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν αν δεν φορούν ζώνη ασφαλείας είτε ως συνοδηγοί είτε καθισμένοι στα πίσω καθίσματα εάν το όχημα συγκρουστεί έστω και με μικρή ταχύτητα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ